Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ελενα Καμπούρις: Μια 16χρονη από την Κάσο σε τροχιά Χόλιγουντ

  Ελενα Καμπούρις. Στη Μέκκα του κινηματογράφου όλοι συζητούν για το κορίτσι που μπαίνει στα κινηματογραφικά πλατό με τον αέρα μιας πραγματικής σταρ, τρελαίνοντας παραγωγούς και σκηνοθέτες, οι οποίοι προσφέρουν γην και ύδωρ για να κλείσουν μαζί της την επόμενη δουλειά. Η πανέμορφη ομογενής Ελενα Καμπούρις μπορεί να πήρε θέση μπροστά από την κάμερα μόλις πριν από ενάμιση χρόνο, στο σύντομο όμως αυτό διάστημα κατάφερε να αποκτήσει ένα βιογραφικό που θα ζήλευαν πολλές wannabe σταρ, μετρώντας ήδη τρεις ταινίες, μια guest star εμφάνιση στη δημοφιλή σειρά «Gossip girl», μια συμμετοχή σε βιντεοκλίπ του ποπ σταρ Τζάστιν Μπίμπερ και ένα ακριβοθώρητο συμβόλαιο με το αμερικανικό κανάλι ΝΒC.Η ιστορία της ξεκινά από τους δρόμους της Νέας Υόρκης, όταν γυρίζοντας κάποια μέρα από το σχολείο τη σταματά ο γνωστός σκηνοθέτης Τζέισον Ράιτμαν, τέσσερις φορές υποψήφιος για βραβείο Οσκαρ, προκειμένου να της προτείνει συνεργασία. Εκστασιασμένος από την ομορφιά και τον αέρα της άγνωστης μέχρι εκείνη τη στιγμή Ελενας, της δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να συμμετάσχει στο καστ της νέας του ταινίας. Επιστρέφοντας στο σπίτι της στο Νιου Τζέρσεϊ, το συζητά με τους γονείς της και πολύ σύντομα η ταλαντούχα πιτσιρίκα βρίσκεται στα κινηματογραφικά πλατό της Paramount Pictures να παίζει δίπλα στην Κέιτ Γουίνσλετ και τον Τζος Μπρόλιν. Η ταινία «Labor Day» ήταν το δίχως άλλο η αρχή του καλλιτεχνικού της success story. «Ο Τζέισον Ράιτμαν ήταν ο άνθρωπος που μου άλλαξε τη ζωή», αναφέρει η ίδια και συνεχίζει: «Αν δεν τον είχα συναντήσει εκείνο το απόγευμα, θα συνέχιζα μια φυσιολογική ζωή όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας μου. Ο Τζέισον με μύησε στον μαγικό κόσμο του θεάματος φέρνοντας τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά μου. Τώρα βρίσκομαι συνεχώς ανάμεσα σε ταξίδια, συμβόλαια, ηθοποιούς και γυρίσματα». Η φυσικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τον φακό και ο αυστηρός επαγγελματισμός της κάνουν τον άνθρωπο που την ανακάλυψε να της ανοίξει διάπλατα την πόρτα και για την επόμενη δουλειά. Η ταινία φέρει τον τίτλο «Men, women and children», είναι μια παραγωγή της Paramount Pictures και η Ελενα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα στους Εμα Τόμσον, Ανταμ Σάντλερ και Τζένιφερ Γκάρνερ. Κινηματογραφικοί κριτικοί σχολιάζουν το παίξιμό της θετικά και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να ασχολούνται μαζί της. Η Ελενα Καμπούρις γίνεται η αγαπημένη πιτσιρίκα των εφημερίδων και των social media της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, οδηγώντας τους φαν της κυριολεκτικά σε φρενίτιδα.                                                                              

  Μπορεί ένα κοριτσάκι μόλις 16 ετών να πρωταγωνιστεί δίπλα στον Ντάστιν Χόφμαν και τον Τζάστιν Μπίμπερ,να κυκλοφορεί με άνεση στα στούντιο της Paramount και να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια; Οταν διαθέτεις ελληνικό DNA, όλα είναι δυνατά!                               Η νέα άφιξη στον χώρο του θεάματος που έχει φέρει τα πάνω κάτω στο Χόλιγουντ είναι μόλις 16 ετών και ακούει στο ελληνικότατο όνομα

Σπανακόπιτα, Κάσος και «Gossip girl»     

Παρά το γεγονός ότι διαπρέπει στην Αμερική, η Ελενα δεν ξέκοψε ποτέ από τις ελληνικές ρίζες της. Ο πατέρας της, Αλέξανδρος, εγκατέλειψε τη χώρα μας τη δεκαετία του ’90 για να ασχοληθεί με business στην πολυπληθή αγορά των ΗΠΑ. Εκεί γνώρισε τη Γαλλοαμερικανίδα Ivey, πρώην μοντέλο και μετέπειτα editor εται­ρειών όπως οι Elisabeth Arden, Revlon και Estée Lauder. Παντρεύτηκαν το 1993 και στη συνέχεια απέκτησαν δύο παιδιά, τον Εμμανουήλ, ο οποίος είναι σήμερα 18 ετών, και την Ελενα. Η οικογένεια Καμπούρις, με καταγωγή από την Κάσο, κουβαλά την Ελλάδα ακόμη και στο μακρινό Νιου Τζέρσεϊ, με την κουζίνα του σπιτιού να μοσχομυρίζει σπανακόπιτα, κοκκινιστό και τα μέλη της να εκκλησιάζονται τακτικά και να τηρούν κατά γράμμα τα ελληνικά ήθη και έθιμα. «Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν βρεθώ κάπου είναι να τονίσω την ελληνική καταγωγή μου», λέει η Ελενα και συμπληρώνει: «Αγαπώ τον τόπο μου, γι’ αυτό και κάθε καλοκαίρι τον επισκέπτομαι. Μου αρέσει ο ήλιος και η θάλασσα και μπορώ να κάθομαι στις παραλίες μας με τις ώρες».Η καθημερινότητά της σαφώς και διαφέρει από εκείνη οποιουδήποτε παιδιού της ηλικίας της. Οι έντονες επαγγελματικές υποχρεώσεις της την ανάγκασαν να διακόψει το σχολείο και να παρακολουθεί ιδιαίτερα μαθήματα, τα οποία παραδίδονται από τους ειδικούς δασκάλους που έχει προσλάβει η Paramount για τους ανήλικους σταρ. Κάποιες από τις τελευ­ταίες επιτυχίες της ήταν η συμμετοχή της στην ταινία «The Cobbler» με τους Ντάστιν Χόφμαν και Ελεν Μπάρκιν, όπου υποδύεται την κόρη της Μπάρκιν, το τηλεοπτικό της πέρασμα από τη δημοφιλή σειρά «Gossip girl» και φυσικά η συμμετοχή της στο βιντεοκλίπ που έκανε πριν από τα Χριστούγεννα ο σταρ της μουσικής Τζάστιν Μπίμπερ. Η Ελενα διαθέτει συμβόλαιο με ισχυρούς μάνατζερ, συνοδεύεται πάντα από τη μητέρα της και αυτή την εποχή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με καινούρια εταιρεία καλλυντικών προκειμένου να γίνει το πρόσωπο της παγκόσμιας καμπάνιας της. Οσο για το ποια ηθοποιό έχει πρότυπό της; «Τη Σαρλίζ Θερόν!» βιάζεται να πει. Της αρέσουν τα ρούχα, ακούει πολύ μουσική και όταν ο χρόνος τής το επιτρέπει ασχολείται με τα τρία της σκυλιά: τη Chanel, τον Coco και την Petunia. Aγαπημένη της τραγουδίστρια είναι «η Μarina and the Diamonds. Μου αρέσει ο ήχος της φωνής της και το γεγονός ότι είναι και η ίδια Ελληνίδα», λέει χαμογελώντας.


Από τη δημοφιλή σειρά «Gossip girl» στην οποία εμφανίστηκε ως guest 

Παρότι έχει μπει για τα καλά στα υψηλά κασέ του Χόλιγουντ, διατηρεί ακόμη τη σεμνότητα της newcomer, θεωρώντας ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. «Η ζωή μας άλλαξε άρδην πριν από δύο χρόνια. Τα πάντα πλέον κινούνται για εμάς γύρω από τις δραστηριότητες του παιδιού μας», παραδέχονται οι γονείς της, οι οποίοι θαυμάζουν την κόρη τους ή, αλλιώς, το χρυσό πουλέν της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Η όμορφη Ελενα έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Red Arrow Entertainment για το «Οdyssey», ένα επικό θρίλερ συνωμοσίας, το οποίο θα παρουσιαστεί υπό μορφή σίριαλ στο ΝΒC, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει και σε άλλες μεγάλες παραγωγές. Ο καιρός όπου η Ελενα Καμπούρις έπαιζε ανέμελη με τις κούκλες της έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ