Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Συνεδριάση στο Επαρχείο για το ακτοπλοικό

Στο γραφείου του Επάρχου συνεδρίασαν όλοι οι επαγγελματικοί φορείς της Καρπάθου μαζί με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, την Παρασκευή 18 Ιουλίου με θέμα το ακτοπλοϊκό.
Παρόντες ήταν: Ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου Μ Ερωτόκριτος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γ Νισύριος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ολύμπου Κ Τσαμπανάκης, ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων, Δ. Βούρτσης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Πηγαδίων Γ Σισαμής , ο πρ. του Συλλ Αλιέων Φοινικίου Εμίρης, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλ. Γ Χατζηγεωργίου, ο εκπρόσωπος του Συλλ εστιατόρων Γ Μαγιάφης, το μέλος του ΔΣ Εστιατόρων Σάββας Πακάκης, Η πρόεδρ του Συλ ενοικιαζομένων δωματίων Ζωή Γεραπετρίτη, εκ μέρος των τουρ πρακτόρων ο Ηλίας Χακλιάς, εκ μέρος των επιχειρηματιών ο Καρδάμπαλος, εκ μέρος της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιάννης Χαροκόπος και ο Γ Δήμαρχος, εκ μέρους του Συλλόγου λιμενεργατών ο πρόεδρ. Νικηφόρος Παντελάκης, ο Γ Σκευοφύλακας και ο Μ Κασσώτης.
Ο Έπαρχος τόνισε τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά του Επαρχείου και από αυτόν προσωπικά με σημαντικότερη την επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Αιγαίου κ Καμένο και στο ότι το θέμα προχωράει παράλληλα προς δύο κατευθύνσεις. Την δρομολόγηση μόνιμου πλοίου από την εταιρία του Blue Star που προγραμματίζεται από τον Νοέμβριο, και την ενίσχυση των αεροπορικών γραμμών από την Aegean.
Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για συλλογική κινητοποίηση, προκειμένου να υπάρχει αποτέλεσμα. Ακόμη ότι το πρόβλημα από την έλλειψη δρομολογίων είναι πολύ εμφανές στους επαγγελματικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και στο γεγονός ότι πρέπει να καταφύγουμε ακόμη και σε ακραίες ενέργειες όπως, το κλείσιμο του λιμανιού ή στην κατάληψη δημοσίων Υπηρεσιών.
Εκφράστηκαν οι απόψεις για συμμετοχή των Καρπαθίων και Κασιωτών στην αγορά οχηματαγωγού οποίου έτσι ώστε να αυτονομηθεί η συγκοινωνία ή στην καταφυγή σε Κρητικές εταιρίες .
Ομόφωνα οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προκειμένου να βρεθεί λύση στη μοναδική Επαρχία του Αιγαίου που αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο πρόβλημα θα πρέπει να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις .
Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ Καμένο κατά την οποία ο κ Καμένος κάλεσε τον κ Έπαρχο συνοδευόμενο από μέλη της επιτροπής, να μεταβεί στην Αθήνα και όλοι μαζί να επισκεφθούν την εταιρία Blue Star, και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Μιχάλη Σακέλλη, προκειμένου να βρεθεί λύση. Η συνέλευση δέχθηκε την λύση αλλά αποφάσισε:
Να αναστείλει τις κινητοποιήσεις, έως τις 31 Ιουλίου που ο Έπαρχος με τον κ Γιώργο Νισύριο, Νομ Σύμβ. Τον Κώστα Τσαμπανάκη Πρόεδρο Κοιν Ολύμπου, και εκπρόσωπο από τον Δήμο Καρπάθου να μεταβούν στην Αθήνα.. Παράλληλα όμως η επιτροπή θα βρίσκεται σε ετοιμότητα και στην Κάρπαθο έτσι ώστε σε περίπτωση μη εξεύρεσης έστω και προσωρινής λύσης να ενεργήσει δυναμικά.
Σε κάθε περίπτωση οι προσπάθειες υα συνεχιστούν για εξεύρεση μόνιμης λύσης.