Σάββατο 28 Ιουλίου 2007

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών σχετικά με το Αεροδρόμιο Κάσου

κ. Υπουργέ,
αυτή την περίοδο και μετά από πολλές περιπέτειες έγινε δυνατή η έναρξη εργασιών για την κατασκευή του κτηρίου επιβατών του αεροδρομίου της Κάσου.
Η αεροπορική σύνδεση της Κάσου με Ρόδο – Κάρπαθο – Αθήνα είναι η τροφοδότρια δύναμη του νησιού και ο ευχερέστερος τρόπος μετακίνησης.
Τα αεροπορικά δρομολόγια για Κάσο είναι εδώ και αρκετά χρόνια επιδοτούμενα.
Η πολιτική όμως των Ολυμπιακών Αερογραμμών καθιστά δώρο – άδωρον την επιδότηση με τον ορισμό ως ώρας αναχώρησης του δρομολογίου Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος την 06.00 π.μ.
Σας είναι γνωστό ότι η παροικία των Κασιωτών της Αθήνας και του Πειραιά είναι ίσως η πολυπληθέστερη.
Για αυτούς όμως του ανθρώπους και για τους επισκέπτες του νησιού ο ορισμός αυτής της ώρας αναχώρησης του αεροσκάφους από τη Ρόδο τους υποχρεώνει σε μία πρόσθετη διανυκτέρευση στη Ρόδο. Η επίλυση του προβλήματος είναι απλή: να ορισθεί ως ώρα αναχώρησης ή 07.15 π.μ ή 07.30 π.μ από Ρόδο για Κάρπαθο – Κάσο, ούτως ώστε να είναι δυνατή η ανταπόκριση με το πρώτο πρωινό δρομολόγιων των Ολυμπιακών Αερογραμμών Αθήνα – Ρόδος που φθάνει στη Ρόδο στις 06.30 π.μ.
Είναι ευκαιρία, κ. Υπουργέ, με δική σας παρέμβαση να δοθεί λύση στο παλιό αίτημα επέκτασης του αεροδιαδρόμου του νησιού και με αυτόν τον τρόπο να είναι δυνατή η προσγείωση μεγαλύτερων αεροπλάνων διανοίγοντας την προοπτική να επιλεγεί η Κάσος από τα Τουριστικά Γραφεία ως τουριστικός προορισμός εξυπηρετούμενος με πτήσεις Τσάρτερ.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Θεωρεί δίκαιο το αίτημα αλλαγής των ωρών αφιξο-αναχωρήσεων του πρωινού δρομολογίου Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία ναι ή όχι; Εάν ναι, τι προτίθεται να κάνει;
2.Είναι στις προθέσεις του κ. Υπουργού να παρέμβει για την ικανοποίηση επεκτάσεως του αεροδρομίου;
Ο ΕΡΩΤΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Βουλευτής Δωδεκανήσου
ΠΑΣΟΚ