Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Νέα από τη Κάσο

-ΥΔΡΕΥΣΗ:Στην καρδιά του Αυγούστου βρισκόμαστε και τα προβλήματα στην ύδρευση έκαναν ξανά την εμφάνιση τους. Συγκεκριμένα στο Αρβανιτοχώρι οι διακοπές του νερού είναι καθημερινό φαινόμενο και πολλοί αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο με τα εμφιαλωμένα νερά(!!!) ή και ακόμα να αγοράζουν βυτία. Πρόβλημα παρατηρείται και στην Αγία Μαρίνα ,για το λόγο ότι η γεώτρηση αδυνατεί να στείλει νερό στα υψηλότερα σημεία το χωριού (Ακρί)
-ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ:15 Αυγούστου και με την παρουσία αρκετών προσκυνητών έγινε και το φετινό πανηγύρι στη Πέρα Παναγία. Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν από την προπαραμονή, ενώ την παραμονή, μετά τον εσπερινό ακολούθησε και γλέντι έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Ανήμερα και μετά το τέλος της λειτουργίας, ακολούθησε το γεύμα στο οποίο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο συμπατριώτης μας τενόρος Μάριος Φραγκούλης, (είχε και την ονομαστική του εορτή) ο οποίος μάλιστα σέρβιρε ένα προς ένα όλους τους παρευρισκόμενους! Μετά το σερβίρισμα, το γλέντι συνεχίστηκε και συμμετείχε και ο Μάριος ερμηνεύοντας μάλιστα και μερικά γνωστά κομμάτια όπως το «Στο ‘πα και στο ξανάλεω» «Πότε θα κάνει ξαστεριά» κ.α. στα οποία και καταχειροκροτήθηκε. Το γλέντι άναψε για τα καλά και το βράδυ όταν έκανε την εμφάνιση του στη Παναγία και ο γνωστός τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου με την σύζυγο του Μαριλίτα Χατζηβασιλέιου και την οικογένεια τους. Ο Δημήτρης Περσελής ταίριασε και τραγούδησε μαντινάδες για αυτόν, τον αείμνηστο πατέρα του Στράτο Διονυσίου και για την Κασιώτικη καταγωγή της συζύγου του. Ο ίδιος ο Στέλιος φάνηκε να το απολαμβάνει. Στο διήμερο γλέντι της Παναγίας έπαιξαν οι:ΛΥΡΑ: Γιώργος Νικολάου(Σκαζής) ,Νεκτάριος Σταματάκης, Δημήτρης Περσελής, Ντίνος Μηνάς Μιχάλης Δημητρίου (Μαρκαντώνης) και Νίκος Παυλίδης από την Όλυμπο της Καρπάθου ΛΑΟΥΤΟ:Γιώργος Περσελής , Κώστας Περσελής, Αντώνης Καραγιαννάκης Γιάννης Μηνάς και Νίκος Στρεβλός
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ-ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ:16 Αυγούστου και όλα στη Μπούκα ήταν έτοιμα για να υποδεχθούν την καθιερωμένη πια(6η στη σειρά) συναυλία του Μάριου Φραγκούλη. Μαζί του στη σκηνή και ο Στέλιος Διονυσίου .Η συνύπαρξη και των δυο καλλιτεχνών στη σκηνή, ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό, που κατέκλυσε το ιστορικό λιμανάκι. Ακούστηκαν μεταξύ άλλων από το Μάριο τα τραγούδια «Στο Περιγιάλι» «Είσαι ένα περιστέρι» «Αερικό» κ.α. και από το Στέλιο, τραγούδια-επιτυχίες του αείμνηστου πατέρα του και λαϊκού βάρδου Στράτου Διονυσίου, «Παλιατζής» «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου» «Υποκρίνεσαι» «ο Σαλονικιός» κ.α. Στη σκηνή έκαναν την εμφάνιση τους και οι λύρες με τους Δημήτρη Περσελή (λύρα) Αντώνη Καραγιαννάκη και Ντίνο Μηνά που αφιέρωσαν στους καλλιτέχνες μαντινάδες.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:Πέρα από τη συναυλία των Φραγκούλη –Διονυσίου φτωχό θεωρείται και το εφετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου.