Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Διαμαρτυρία Επάρχου για τις ακυρώσεις πτήσεων της Ολυμπιακής προς τη Κάσο

Κύριοι

Με το έγγραφό μου αυτό θα ήθελα να σας εκφράσω την ανησυχία μου, για τη λειτουργία της εταιρίας σας, και τον προβληματισμό μου για την ομαλή εξυπηρέτηση των κατοίκων ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών της χώρας μας, όπως είναι τα δύο νησιά μας η Κάρπαθος και η Κάσος.

Πιο συγκεκριμένα :

Ακυρώθηκε προγραμματισμένη επιδοτούμενη πτήση για την Κάσο την 18 12 2008 και χωρίς να ληφθεί υπ΄ όψιν η ανάγκη των κατοίκων να μεταφερθούν στο σπίτι τους, είτε αυτοί ήταν απλοί επιβάτες, είτε ασθενείς που δεν μπορούσαν να ταλαιπωρηθούν περισσότερο, παραμένοντας στην Κάρπαθο, την Κρήτη, ή την Ρόδο, προκειμένου να μεταβούν στον τόπο τους και μάλιστα με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση (διατροφή, ξενοδοχεία, κλπ).

Είναι απαράδεκτο στην εποχή που ζούμε να απαλείφονται ελαφρά τη καρδία ακριτικοί προορισμοί, άγονων δρομολογίων, που στο κάτω - κάτω, της γραφής για αυτό το λόγο προκηρύχτηκαν. Για να εξυπηρετούν τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, όπως η Κάσος.

Επιπλέον το συμβάν αυτό έρχεται να οξύνει το είδη τεταμένο κλίμα, εξαιτίας βλαβών των αεροσκαφών, όπως συνέβη το Σάββατο 13 12 2008 που και πάλι αποκλείστηκε η Κάσος από το συμπληρωματικό δρομολόγιο εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που αποτελούν αστάθμητους παράγοντες.

Πιστεύω και ελπίζω μελλοντικά να μην υπάρξουν παρόμοια προβλήματα. Αναμένοντας απαντήσεις αλλά και άμεσες ενέργειες.

Ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου

Μιχάλης Ερωτόκριτος.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Κάρπαθος 22 12 2008