Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Δηλώσεις επισήμων προσκεκλημένων ολοκαυτώματος



 Ο βουλευτής Βασίλειος-Νικόλαος Α. Υψηλάντης εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις για την 189η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κάσου- 
Λαϊκισμός και ξεπερασμένη αντιπολιτευτική τακτική διακρίνουν την εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τους χαρακτηρισμούς και τα όσα ανέφερε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τα νησιά- Χθες το απόγευμα επισκέφθηκε την Κάρπαθο. 

Ο βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τη συμπλήρωση 189 ετών από το Ολοκαύτωμα της Κάσου. Ο κ. Υψηλάντης παράλληλα συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του νησιού και επισήμανε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί μέχρι σήμερα ο ίδιος και αφορούν προβλήματα που αντιμετωπίζει ειδικά ο Δήμος και το νησί της Κάσου. Είχε μάλιστα και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Κώστα Ασκούνη προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για προώθηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι μικροί δήμοι των νησιών της Δωδεκανήσου. Επισήμανε επίσης τις ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης με σκοπό να μείνουν εκτός της απαγόρευσης διορισμού στο δημόσιο τομέα οι δήμοι των νησιών της περιοχής μας καθώς και τη νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου αιτήματα για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση των δυσχερειών που προκαλεί η νησιωτικότητα να μπορούν να πραγματοποιούνται χωρίς άλλες ειδικότερες νομοθετικές προβλέψεις. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε σήμερα και καταρρίπτουμε τον λαϊκισμό μιας στείρας και ξεπερασμένης αντιπολίτευσης που για μια ακόμα φορά επιδιώχθηκε από τη βουλευτή εκπρόσωπο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στα Δωδεκάνησα. Με την ευκαιρία ο βουλευτής κ. Υψηλάντης επισκέφτηκε την πυραυλάκατο "Μαριδάκης" και διαπίστωσε την υψηλή ετοιμότητα του Πολεμικού μας Ναυτικού που αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια της χώρας. Χθες το απόγευμα ο βουλευτής έφθασε στο νησί της Καρπάθου όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολίτες και να ανταλλάξει γνώμες και προβληματισμούς για θέματα που αντιμετωπίζουν. 


Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συμμετείχε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις επίσημες εκδηλώσεις για την 189η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κάσου, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 7 Ιουνίου στο νησί της Κάσου. Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στο Μνημείο Ηρώων του νησιού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και τιμής, αλλά και αναγνώρισης της προσφοράς των Κασιωτών και του ανυπολόγιστου τιμήματος που πλήρωσε η Κάσος στον κατά θάλασσα υπέρ της ανεξαρτησίας Αγώνα. Η καταστροφή του νησιού, αποτέλεσμα προδοτικής πράξης, για μια ακόμα φορά συγκλόνισε την Ελλάδα και ο απόηχος της θυσίας των Κασιωτών μέσα από τη δημοτική μούσα και τις παραδόσεις του νησιού φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Για όλους εμάς, η μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή του 1824 δεν είναι απλά, μια ιστορική μετάδοση της μνήμης που οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε, την ξεπερνά σε σημασία. Το Ολοκαύτωμα της Κάσου, δεν είναι μόνο μια ιστορική αναφορά στα θύματα αυτής της ανείπωτης βαρβαρότητας, αλλά και κομμάτι της δικής μας κληρονομιάς. Όπως και κάθε άλλη καταστροφή που βίωσε η ελληνική γη. Διότι δυστυχώς, η χώρα ‘δονήθηκε σύγκορμη πέρα ως πέρα …’ αρκετές φορές στη σύγχρονη ιστορία της. Η ‘φλόγα’ της Επαναστατημένης Κάσου δεν έσβησε. Παραμένει επίκαιρη και σήμερα. Εποχή έντονου προβληματισμού για το αύριο, εποχή μεγάλης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν έχουμε ανάγκη μόνον για εκδηλώσεις μνήμης. Η περίσταση, ενδείκνυται για ουσιαστικές πράξεις. Για δράσεις που να αντιμετωπίζουν τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων. Για έργα που να δίνουν προοπτική για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κάσου, της Δωδεκανήσου, της Ελλάδας. Αυτό είναι το μήνυμα της θυσίας των Κασιωτών, σήμερα. Η παρουσία εκπροσώπου της Χρύσης Αυγής, με ανάγκασε να μη συμμετάσχω στην σύσκεψη που οργάνωσε η δημοτική αρχή για την συζήτηση των προβλημάτων του νησιού. Εξ άλλου με την μέχρι τώρα στάση μας έχουμε αποδείξει ότι τα προβλήματα της Κάσου, δεν είναι για εμάς υπόθεση μιας σύσκεψης. Είναι υπόθεση καθημερινής και αδιάκοπης δράσης. Τέλος, εκφράζω τη λύπη μου γιατί η δημοτική αρχή δεν φρόντισε να εξασφαλίσει την ισότιμη παρουσίαση των κομμάτων κατά την τελετή κατάθεσης των στεφανιών, αλλά με τις παραλήψεις της ευνόησε την παρουσία των χιτλερικών υπολειμμάτων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αρνήθηκα να παραβρεθώ στη δεξίωση που οργάνωσε μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων.» ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ -.-


 O βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς εξέδωσε ανακοίνωση και σχολιάζει τα όσα δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κάσου αναφορικά με την παρουσία του κόμματος της Χ.Α. Η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:O ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΑ:
Ο κύριος Γάκης, βουλευτής του πάλαι ποτέ «αντιμνημονιακού» αριστεροκεντρονεοπασοκικού μορφώματος -εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση για τα ανεμομαζώματα-, εξέδωσε μια υβριστική ανακοίνωση κατά της Χρυσής Αυγής μετά το πέρας των εκδηλώσεων της 7ης Ιουνίου 2013 για τους εορτασμούς του Ολοκαυτώματος της Κάσου. Ο κύριος Γάκης ντύθηκε και στολίστηκε με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο ως καρικατούρα του εκτελεσθέντος για εσχάτη προδοσία μπολσεβίκου Νίκου Μπελογιάννη και προσήλθε στην Κάσο με τον αέρα του νέου βουλευτή της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως αλλά και με το θράσος που έχουν αποκτήσει επί δεκαετίες οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές. Ενώ λοιπόν συμμετείχε κανονικά στους εορτασμούς και δεν αποχώρησε παρά την πάγια διαταγή των κομισάριων του κόμματός του όταν σε επίσημους εορτασμούς παρευρίσκεται η Χρυσή Αυγή, κατέθεσε κανονικά στεφάνι μόλις εκφωνήθηκε, με σειρά ανάλογη με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων στο κοινοβούλιο, και προσπάθησε να κάνει το κομμάτι του και να διαμαρτυρηθεί κατόπιν εορτής με μια άθλια ανακοίνωση. Δεν γνωρίζουμε αν ενεπλάκη και στην αθλιότητα της καθηγήτριας του Λυκείου η οποία εκβίαζε τους μαθητές να μην χειροκροτήσουν κατά την κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της Χρυσής Αυγής. Πράγμα που τελικώς δεν επετεύχθη και ο συναγωνιστής Χρήστος Παππάς καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους τους παρευρισκομένους. Τη σεμνή παρουσία της Χρυσής Αυγής σε ένδειξη τιμής και μνήμης των μαρτυρικώς πεσόντων του ολοκαυτώματος της Κάσου από τους Οθωμανούς, δεν την άντεξε ο εκπρόσωπος του κόμματος του εθνομηδενισμού , της ελληνοτουρκικής φιλίας και του συνθήματος «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του». Δεν αρκέστηκε μόνο στην επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής αλλά τα έβαλε και με τον Δήμαρχο ο οποίος επέδειξε υπερκομματική στάση και άψογη φιλοξενία. Είναι εξόχως υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του οι οποίοι προσέρχονται σε εκδηλώσεις τιμής στους αγώνες των Ελλήνων κατά των Τούρκων, χωρίς να τις πιστεύουν, μόνο και μόνο προς άγραν ψήφων, αφού είναι από την ιδεολογία τους αντίθετοι στην εθνική μνήμη, τις παρελάσεις (εκτός των gay-parade), και υπέρμαχοι της ελληνοτουρκικής φιλίας. Είναι επομένως διπλά υποκριτική η ανακοίνωση του εν λόγω κυρίου ο οποίος και παρευρέθηκε κανονικά στους εορτασμούς αν και δεν τους πιστεύει το κόμμα του, και εκ των υστέρων ..διαμαρτυρήθηκε. 

 Μίκα Ιατρίδη από την Κάσο: «Με την πολιτική της η κυβέρνηση οδηγεί τα νησιά μας σε ένα δεύτερο ολοκαύτωμα».

Στην Κάσο βρέθηκε η Μίκα Ιατρίδη για την 189η Επέτειο του Ολοκαυτώματος του νησιού. Κατά την παραμονή της στο νησί, η Βουλευτής Δωδεκανήσου συμμετείχε στον επίσημο εορτασμό, καθώς και στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η Μίκα Ιατρίδη, επεσήμανε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Λυπάμαι που θα το πω, αλλά η κυβέρνηση με την πολιτική της, οδηγεί την Κάσο και τα νησιά μας συνολικότερα, σε ένα δεύτερο ολοκαύτωμα.Τα ακριτικά νησιά μας, ορίζουν την Ελλάδα, ορίζουν την πατρίδα. Είναι απαράδεκτο να δηλώνουν από τα Υπουργεία, ότι δεν γνωρίζουν τα προβλήματα. Δεν χρειάζονται λόγια, πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πράξεις. Πρέπει να σταματήσει η ερημοποίηση των νησιών μας και να εφαρμοστεί επιτέλους το άρθρο 101 για τη νησιωτικότητα. Δεν αρκεί, να υπάρχουν μόνο επιτροπές, που θα συζητούν για τη νησιωτικότητα. Χρειάζεται να δίνουν λύσεις στα προβλήματα.Σε ό,τι αφορά στα κενά στα σχολεία, τις ελλείψεις στην υγεία και τα άλλα προβλήματα που συζητήσαμε, θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι, για εμάς δεν είναι ζήτημα αντιπολιτευτικής τακτικής. Αυτή είναι η πραγματικότητα, που οι νησιώτες βιώνουμε. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κ. Δήμαρχε, είμαστε δίπλα σας, και έχουμε δείξει, ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους, για την πρόοδο των νησιών μας και των κατοίκων τους». 



Την Κάσο επισκέφθηκε η αντιπεριφερειάρχης Ν.Αιγαίου, κα Ελ. Φτακλάκη για τον εορτασμό του Ολοκαυτώματος της Κάσου εκπροσωπώντας μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Καρπάθου-Κάσου, Μιχάλη Ερωτόκριτο την περιφέρεια Ν.Αιγαίου, τιμώντας τη μνήμη των ηρωικών Κασιωτών.
Στο πλαίσιο του ταξιδιού η αντιπεριφερειάρχης καιο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Καρπάθου-Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το Δήμαρχο Κάσου, κ. Δ. Ερωτόκριτο παρουσία του Μητροπολίτη Καρπάθου- Κάσου, Αμβρόσιου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Ασκρά, του αντιδημάρχου, Γ. Κουριαντάκη, μελών του δημοτικού συμβουλίου, του πρώην Δημάρχου Κάσου, Γ. Παπαγεωργίου και εκπροσώπων της Κασιωτικής κοινωνίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο ΓΓ του υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου, Γιάννης Σπιλάνης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου, Βασίλης Υψηλάνης, Δημήτρης Γάκης, Μίκα Ιατρίδη, ο τ.βουλευτής Γιάννης Παππάς, και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η παρουσίαση των καυτών προβλημάτων του νησιού, όπως το συγκοινωνιακό, θέματα υγείας και παιδείας, η απουσία μόνιμου υπαλληλικού προσωπικού στο Δήμο άλλα χρόνια προβλήματα που άπτονται του κράτους και τα οποία δυστυχώς δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης, παίρνοντας το λόγο δήλωσε πως η περιφέρεια Ν.Αιγαίου στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τα νησιά μας στο βαθμό των αρμοδιοτήτων της, και ειδικότερα για την Κάσο έχει ολοκληρώσει το πολυδύναμο Κέντρο Υγείας ενώ ολοκληρώνονται και τα σφαγεία στηρίζοντας παράλληλα το Δήμο προκειμένου να ολοκληρώσει μέσα στο 2013 την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και την προμήθεια εξοπλισμού για ανακύκλωση και κομποστοποίηση ούτως ώστε ο Δήμος να αποφύγει να πληρώσει τα πρόστιμα που θα επιβληθούν από την ΕΕ.

Επίσης, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας με το Δήμο Κάσου, ως προς τις δράσεις προβολής του νησιού, τη στήριξη για τη διοργάνωση εκδηλώσεων τουριστικού ενδιαφέροντος και την ανάπτυξη δράσεων για διασύνδεση του τουρισμού με την κοινωνική οικονομία. Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Κάσο, η κα Ελ.Φτακλάκη συνοδευόμενη από τον συνάδελφο της, Μιχάλη Ερωτόκριτο συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν και με εκπροσώπους συλλόγων και επιχειρηματίες του νησιού όπου και είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν επισταμένως για την τουριστική ανάπτυξη της Κάσου και τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.