Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η γιορτή του μελιού στην Κάσο-Αγιασμοί στα σχολεία

Με επιτυχία διοργανώθηκε η γιορτή του κασιώτικου μελιού την Κυριακή το βράδυ στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας Κάσου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της Αγίας Μαρίνας σε συνεργασία με την Επιτροπή τουρισμού του Επαρχείου Καρπάθου-Κάσου-Δ.Ο.Τ. και του Δήμου Κασίων.

φωτ: Ευαγγελία Αρβανίτη
Στην αρχή, η νηπιαγωγός Λαμπρινή Γενεάδου αναφέρθηκε στο μέλι και στην ωφελιμότητά του. Ο μελισσοκόμος Αντώνης Σεβαστός, που πρόσφερε το μέλι για την εκδήλωση, μίλησε για τους τοπικούς μελισσοκόμους και τις προσπάθειες που γίνονται για την οργάνωσή τους.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Θέκλα Μανούσου-Κυριάκου τίμησε τον έπαρχο Καρπάθου-Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτο και τον δήμαρχο Κασίων Δημήτρη Ερωτόκριτο για την προσφορά τους στο Σωματείο και για το έργο το οποίο επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της οκταετούς θητείας τους για την Κάσο.

φωτ: Ευαγγελία Αρβανίτη
Η εκδήλωση έκλεισε με μαντινάδες και χορούς από την μουσική οικογένεια Περσελή.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν περί τα 400 άτομα, μεταξύ των οποίων και μέλη του συλλόγου συνταξιούχων της ΡΟΔΑ Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική επιχείρηση της Ρόδου προσέφερε μετά από σχετικό έγγραφο αίτημα του Επαρχείου Καρπάθου-Κάσου ένα μεταχειρισμένο, αλλά καλά συντηρημένο λεωφορείο για τις τοπικές ανάγκες της Κάσου.
φωτ: Ευαγγελία Αρβανίτη

Ο έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος παρέστη στους αγιασμούς σχολικών μονάδων
της Κάσου την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, παρακολούθησε και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στο Δ.Σ. Φρυ, Γυμνάσιο και Λ.Τ. Κάσου και Δ.Σ. Αγίας Μαρίνας. Τον αγιασμό ετέλεσαν ο μητροπολίτης Καρπάθου-Κάσου κ.κ. Αμβρόσιος, οι ιερείς του νησιού, παρέστη δε και ο δήμαρχος με μέλη του δ.σ., γονείς των μαθητών κ.α.