Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Πανέτοιμοι δηλώνουν Μαχαιρίδης-Κόκκινος

 Πανέτοιμοι να ανακοινώσουν πλήρες ψηφοδέλτιο σε ολόκληρο το νότιο Αιγαίο είναι τόσο ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης όσο και ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες, κλιμακώνουν τις επαφές, τις συναντήσεις και τις περιοδείες τους σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο.

Χθες επιβεβαιώθηκε τελικά ότι ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, θα ανακοινώσει τους υποψηφίους συμβούλους της περιφερειακής ενότητας Ρόδου την ερχόμενη Πέμπτη (30 Σεπτεμβρίου) ως ο επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας».

Η ανακοίνωση θα γίνει στο εκλογικό κέντρο επί της οδού Καναδά, αφού προηγηθεί συνάντηση και διάλογος με όλα τα μέλη της παράταξης.

Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η περιοδεία του κ. Μαχαιρίδη σε Κάσο και Κάρπαθο, όπου οι κάτοικοι των δύο νησιών τού επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Είχε συνεργασία με τον έπαρχο Μιχάλη Ερωτόκριτο και υποψηφίους συμβούλους της παράταξης, ενώ συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις με κοινωνικούς φορείς και όλους τους υποψηφίους δημάρχους στο νησί, στους οποίους ευχήθηκε «καλό και όμορφο αγώνα για το συμφέρον της Καρπάθου».
Επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Υγείας Καρπάθου, διαβεβαιώνοντας τη Διοίκηση ότι θα είναι πάντα συμπαραστάτης των προσπαθειών για βελτίωση των κτιριακών υποδομών και τη στελέχωση του Κέντρου, μέχρι να υλοποιηθεί ο κοινός στόχος για τη δημιουργία του «μικρού Νοσοκομείου» στο ακριτικό μας νησί.

Ο νομάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης, που επιστρέφει αύριο (Τρίτη) στη Ρόδο, επισκέφθηκε χωριά της Καρπάθου και, φυσικά, την Όλυμπο, όπου είχε την ευκαιρία να επαναλάβει ότι η υπόσχεσή του για ολοκλήρωσή του έργου – πνοής, Σπόα – Όλυμπος, «ισχύει στο ακέραιο και τον δεσμεύει προσωπικά και πολιτικά», παρά τα προβλήματα και τα εμπόδια που έχουν υπάρξει όλα αυτά τα χρόνια, καθυστερώντας την παράδοση του οδικού άξονα.

Τα πρώτα ονόματα
Τα νέα ονόματα με τα οποία θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιό του ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, είναι τα εξής:
Αντώνης Χατζηιωάννου
Μιχάλης Δρακιού
Γιώργος Πόκιας
Φτακλάκη Λίτσα
Μαραγκού Κατερίνα
Τάσος Βαρέλης
Παπαελευθερίου Λευτέρης
Λίνα Τριανταφύλλου
Παπασάββα Τσαμπίκα και

Κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθούν επίσης και τα ονόματα των κ.κ. Νίκου Χαραλάμπη και Κάλλιστου Διακογεωργίου.

Τα βασικά στελέχη του Γιάννη Μαχαιρίδη, για την περιοχή της Ρόδου παραμένουν και μέχρι και χθες τα ονόματά τους ήταν τα εξής:
Δέσποινα Μουτάφη
Τζένη Φάκκα Βασιλαράκη
Σωτήρης Παμπάκας
Δέσποινα Σώζου-Διακοσταυριανού
Ανδριάνα Μπαφίτη
Χριστοφάκης Γιάννης
Φίλιππος Λίσγος.

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, που αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πληθώρα στελεχών στην διάθεσή του για να αποφασίσει και να επιλέξει, κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τις 5 τελευταίες επιτελικές θέσεις, σε μια προσπάθεια να μπορέσει να κατευνάσει τις αντιδράσεις που θα προκύψουν από τον ορισμό του αντιπεριφερειάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση αυτή, για την οποία όπως όλα δείχνουν έχει προταθεί και αναμένεται να καταλάβει ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος, διεκδικούν με ισχυρές αξιώσεις, και άλλα πρόσωπα!

Σημειώνεται ότι για την θέση αυτή, δεν απαιτείται σταυροδοσία από το εκλογικό σώμα για να εκλεγεί κάποιος, αλλά ορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τον επικεφαλής της παράταξης.
Δικαιωματικά, η θέση αυτή όπως εκτιμούν πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανήκει στον κ. Φώτη Χατζηδιάκο, νυν αντινομάρχη, ο οποίος «κόπηκε» την τελευταία στιγμή από την αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό επίπεδο, από την θέση του υποψήφιου Δημάρχου Ροδίων.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προκαλεί αναταράξεις στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, καθώς για την ίδια θέση του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, φαίνεται να ερίζουν με ισχυρές αξιώσεις και δύο ακόμα βασικά στελέχη της παράταξης Μαχαιρίδη και συγκεκριμένα:

Ο νυν αντινομάρχης κ. Γιάννης Χριστοφάκης και η νυν αντινομάρχης επίσης κ. Δέσποινα Σώζου Διακοσταυριανού. Μεταξύ των άλλων τα επιτελικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αξιολογούν τα ονόματα αυτά σε κεντρικό επίπεδο, εξετάζουν όλες τις παραμέτρους, ακόμα και το ενδεχόμενο να υπάρχει ασυμβίβαστο για κάποιους από τους διεκδικητές της θέσης αυτής.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, για την μία αυτή και μοναδική θέση είχαν επίσης ακουστεί τα ονόματα των:

Αριστοτέλη Ηρακλείδη, γραμματέα στην Περιφερειακή του ΠΑΣΟΚ Νοτίου Αιγαίου, Μιχάλη Ερωτόκριτου νυν επάρχου Καρπάθου – Κάσου, ο οποίος μάλιστα έχει καταθέσει και σχετική πρόταση.

Το θέμα μάλιστα είχε απασχολήσει και σε πρόσφατη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, όπου ετέθη από ορισμένα στελέχη και μάλιστα σε κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν και επικίνδυνα.

Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος

Όπως είχε προγραμματιστεί, ο Κος Κόκκινος συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του, στα πλαίσια του κοινωνικού διάλογου και των επαφών του με υπηρεσίες και φορείς του νησιού της Ρόδου, επισκέφτηκε χθες Δευτέρα τα γραφεία της Διεύθυνσης Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Εκεί είχε συνάντηση με τους αντίστοιχους διευθυντές όπου τον ενημέρωσαν για την πορεία των εκπαιδευτικών θεμάτων στη Δωδεκάνησο.

Είκοσι ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και παρά τις προσπάθειες της διοίκησης, υπάρχουν ογδόντα περίπου εκπαιδευτικά κενά στην Α΄θμια Εκπαίδευση Δωδ/νησου ενώ δεν έχει διανεμηθεί στους μαθητές περίπου το 10% των σχολικών βιβλίων.

Την ίδια ώρα ο εκπαιδευτικός κόσμος βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση.

Η κυβερνητικές αποφάσεις και η εφαρμογή του μνημονίου έχουν επιφέρει μείωση στο μισθό του Ελληνα Εκπαιδευτικού κατά 25% και αν συνυπολογιστεί και ο καλπασμός της ακρίβειας συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο το πενιχρό εισόδημα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν λιγότεροι διορισμοί εκπαιδευτικών σε σχέση με το παρελθόν και δεν δόθηκε ούτε μια καινούργια εκπαιδευτική άδεια παρά μόνο ανανεώθηκαν οι ήδη υπάρχουσες.

Περιορίζεται η κατάρτιση των εκπαιδευτικών που είναι τόσο αναγκαία για την αναβάθμιση του ρόλου τους στο ελληνικό σχολειό.

Την ιδία ώρα παρατηρείται κύμα φυγής από εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να αποφύγουν τις συνέπειες των πρόσφατων αντιλαϊκών μέτρων για το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό που ψήφισε η κυβέρνηση.

Ζητάμε την άμεση πλήρωση των λειτουργικών κενών της εκπαίδευσης και την άμεση οικονομική
και επιστημονική στήριξη του Έλληνα εκπαιδευτικού.

Στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας δεν χωρούν ούτε πραγματοποιούνται εκπτώσεις.



Πηγή : Ροδιακή