Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

" 3η Γιορτή του Μελιού Στην Κάσο "


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η 3η γιορτή του μελιού στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας στην Κάσο .
Περισσότερα από 500 άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση κατά την οποία τιμήθηκε από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίας Μαρίνας Ο γιατρός γενικής ιατρικής Νίκος Συμσερίδης για την πολύχρονη και ανθρωπιστική προσφορά του στους κατοίκους του νησιού , το μουσικοχορευτικό συγκρότημα "Ο Ψηλορείτης" Χανίων που εντυπωσίασε όλους με την εμφάνιση του και ο μουσικός (βιολί) Νίκος (Κανάκης) Περσελής για την πολυετή του ενασχόληση στα μουσικά δρώμενα του νησιού .
Ο γιατρός έκανε αναφορά στις θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες του μελιού και ειδικότερα της Κάσου που προέρχεται αποκλειστικά από το θυμάρι.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κασίων Δημήτριος Ερωτόκριτος , ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος και ο Αντιδήμαρχος Κασίων Γεώργιος Κουριαντάκης .
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου-Κάσου , ο Δήμος Κασίων και ο εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας του οποίου το χορευτικό συμμετείχε στη γιορτή .

Σ’ όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν προϊόντα με βάση το μέλι , όπως σισαμόμελο , ρακόμελο, λουκουμάδες κ.α