Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας - Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνου Καμμένου στην Κάρπαθο και την Κάσο

«Την ανάγκη ύπαρξης συστηματικής διανησιωτικής επικοινωνίας με τα μεγάλα νησιά του Αιγαίου χειμώνα – καλοκαίρι» επεσήμανε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στην Κάρπαθο και την Κάσο, στο πλαίσιο της υλοποίησης της νησιωτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στην Κάρπαθο παρέστη στην επέτειο για την απελευθέρωση του νησιού το 1944 και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης Μενετών Καρπάθου.

Και στα δυο νησιά συζήτησε με τις τοπικές αρχές αλλά και με πολίτες του νησιού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τους ενημέρωσε για τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση, να δοθούν άμεσες λύσεις στο θέμα της επικοινωνίας όλων των ακριτικών νησιών με τον Πειραιά, και τόνισε την ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Υπογράμμισε, ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο καταδυτικός τουρισμός και της θέσπισης σημαντικών Αιγαιοπελαγίτικων πολιτισμικών εκδηλώσεων.

Τέλος, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο θα στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες αυτές καθώς και στον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλισθεί η διεθνής προβολή τους για την προσέλκυση τουριστών.