Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Στο δρόμο οι μαθητές του Νηπιαγωγείου της Κάσου.


Κλειστό παραμένει, εδώ και ένα μήνα, από τότε που ξεκίνησε, η νέα σχολική χρονιά το Νηπιαγωγείο στο Φρυ, λόγω έλλειψης νηπιαγωγού!

Στο νηπιαγωγείο είναι εγγεγραμμένα είκοσι παιδιά από την Παναγιά, τo Πόλι, το Φρυ και το Αρβανιτοχώρι με αποτέλεσμα εδώ και ένα μήνα να βρίσκονται στο «δρόμο» καθώς το σχολείο τους, παραμένει κλειστό.

Η «Πρόοδος» χθες δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα από γονείς των παιδιών, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός.

Οι περισσότερες μητέρες, είναι εργαζόμενες και ως εκ τούτου δεν έχουν πού ν' αφήσουν τα παιδιά τους όταν εργάζονται.


Το κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νησί είναι μεγάλο, αλλά ποιός νοιάζεται, αυτή είναι η δωρεάν δημόσια παιδεία που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί από το δήμαρχο της Κάσου Δημήτρη Ερωτόκριτο και ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας - Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος, αλλά δεν έδειξε ενδιαφέρον.

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς είχε τοποθετηθεί μια αναπληρώτρια νηπιαγωγός στο Φρυ, η οποία όμως πήρε απόσπαση για τη Χαλκιδική και η θέση της παραμένει κενή.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπως δήλωσε στην «Πρόοδο» ο διευθυντής Γιώργος Τσιάβος, ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας για την κενή θέση το νηπιαγωγείο στο Φρυ Κάσου.

Πάντως, γονείς των μαθητών που επικοινώνησαν με αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας, επιρρίπτουν την ευθύνη για την μη έγκαιρη κάλυψη της θέσης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.


Το νηπιαγωγείο στο Φρυ συστεγάζεται με το τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο (φώτο), καθώς το κτίριό του κρίθηκε κατεδαφιστέο, εξαιτίας των στατικών προβλημάτων που υφίσταται.

«Είναι απαράδεκτο είκοσι παιδιά να βρίσκονται στο «δρόμο», εξαιτίας της ολιγωρίας της πολιτείας, που δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για
την πλήρωση της κενής θέσης, στο νηπιαγωγείο» δήλωσε στην «Πρόοδο» ο Δημήτρης Ερωτόκριτος.

Έλλειψη φιλόλογου Προβλήματα όμως υπάρχουν και στο Λύκειο της Κάσου, καθώς υπάρχει μια κενή θέση φιλολόγου για να διδάσκει τα
μαθήματα κατεύθυνσης.

Παρά τις εκκλήσεις των γονέων μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί φιλόλογος στο Λύκειο της Κάσου.


(εφημ. ΠΡΟΟΔΟΣ 16/10/2007)