Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Απερρίφθη με ασφαλιστικά μέτρα η αίτηση για τα επιδόματα

Το πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε, σήμερα την αίτηση για προσωρινά μέτρα που είχε καταθέσει η ΛΑΝΕ στην υπόθεση της εργατικής διένεξης μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που αφορά την καταβολή επιδομάτων.

Επίσης, το δικαστήριο απέρριψε την συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε η ΛΑΝΕ και αφορούσε την κατάθεση του ποσού της διαφοράς, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και εάν η δικαιοσύνη δικαίωνε τους ναυτεργάτες θα έπαιρναν τα χρήματα τους, αν όχι αυτά θα επέστρεφαν στην εταιρεία, δεν έπιασε τόπο.
Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η ΛΑΝΕ θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Πραγματοποιείται επίσχεση εργασίας στα πλοία ΕΓ/ΟΓ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ. και ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ που εκτελούν δημόσια υπηρεσία σε παραμεθόρια Νησιά , λόγω οικονομικών διαφορών.

Οι μεν εργαζόμενοι εκτιμούν και έτσι ερμηνεύουν την συλλογική σύμβαση ,ότι το επίδομα πληρώματος στα πλοία που εκτελούν δημόσια υπηρεσία είναι 30% το μήνα.

Οι δε πλοιοκτήτες πιστεύουν ότι το επίδομα κατά ανώτατο όριο για στα πλοία δημόσιας υπηρεσίας είναι 7% τον μήνα κατά την ερμηνεία της συλλογικής σύμβασης.

Αν και στο ανωτέρω πρόβλημα διαφοράς υπάρχουν αποφάσεις του Εφετείου Πειραιά
932.2007 και 283.2008 που επιδικάζουν ίδιες διαφορές σε ποσοστό 7% τον μήνα.

Στόχος είναι τα δρομολόγια προς τα Νησιά να συνεχιστούν μέχρι τέλος του Οκτωβρίου όπου τελειώνουν και οι συμβάσεις της τρέχουσας της δρομολογιακής περιόδου.
Τα πλοία παραμένουν δεμένα με όλο το πλήρωμα στον Πειραιά.
Πηγή:Μηνάς Τσαμόπουλος- Πρώτο Θέμα