Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

"Κανόνι" 5 εκ. ευρώ στην ΑΤΕ Καρπάθου

Στο φως μεγάλη απάτη μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Καταθέτες ψάχνουν να βρουν τα λεφτά που επένδυσαν σε ομόλογα. Έλεγχος στην τράπεζα από κλιμάκιο επιθεωρητών.

Σάλος επικρατεί στην Κάρπαθο μετά την αποκάλυψη ότι καταθέτες αναζητούν τα χρήματα που είχαν επενδύσει μέσω του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανθρώπων που αναζητούν τα χρήματά τους το ποσό που αναζητείται, έως σήμερα, ξεπερνά τα 5εκ. ευρώ.

Η υπεξαίρεση

Ο αριθμός των θυμάτων της μεγάλης απάτης ξεπερνά τους 40. Όλοι ανακάλυψαν ότι τα χρήματα που επένδυσαν δεν υπάρχουν όταν πηγαίνοντας στο υποκατάστημα δεν βρήκαν πουθενά τους κωδικούς τους. Όλοι οι καταγγέλλοντες είχαν συνάψει συμφωνία με τον διευθυντή του υποκαταστήματος Αθανάσιο Τζουβάρα, ο οποίος τους είχε δώσει και αποδείξεις παραλαβής των χρημάτων. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι αποδείξεις έφεραν το λογότυπο της τράπεζας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν γνήσιες.

Τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, οι καταθέτες ανησυχώντας για τις επενδύσεις τους, επισκέφθηκαν το υποκατάστημα για να δουν τι γίνεται. Ο διευθυντής είχε πάρει άδεια, γεγονός ασυνήθιστο όπως λένε μια και είχε να πάρει άδεια για περισσότερα από 5 χρόνια. Κανένας δεν βρήκε τα λεφτά του και έτσι άρχισε ο έλεγχος για να διαπιστωθεί τι έχει γίνει. Αρχικά την τράπεζα επισκέφθηκαν 14 πελάτες και αργότερα άρχισαν να έρχονται και οι υπόλοιπες δεκάδες καταγγελιών.

Μάλιστα γι’ αυτές τις πρώτες καταγγελίες η τράπεζα φαίνεται ότι αναγνώρισε τελικά τις επενδύσεις μετά την παρέμβαση νομικού της συμβούλο

Έτσι μου «έφαγε» τα λεφτά

Η Σοφία Κατσάνη είναι μια από τους καταθέτες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. Επισκέφθηκε τον διευθυντή και του ζήτησε να κάνει μια κατάθεση ύψους 85.000 ευρώ. Όπως θα την ακούσετε να λέει ο διευθυντής κέρδισε την εμπιστοσύνη της και την έπεισε να επενδύσει τα χρήματά της σε ομόλογα. Πριν λίγες ημέρες πήγε στην τράπεζα για να πάρει την απάντηση που πήραν και οι υπόλοιποι πελάτες.

υ.


Η πλούσια ζωή του διευθυντή

Ίσως κανείς να μην είχε αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει αν δεν είχε κάνει το ξέσπασμά της η οικονομική κρίση. Το μόνο που υποψίαζε τους κατοίκους της Καρπάθου ήταν η πλούσια ζωή του διευθυντή. Οι συχνές αγορές ακινήτων, η αγορά σκάφους, αλλά κυρίως ο συνεταιρισμός του για την δημιουργία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας ήταν αυτά που έκαναν την ανησυχία των καταθετών να «χτυπήσει» κόκκινο. Ο Αθανάσιος Τζουβάρας είχε κερδίσει την συμπάθεια και την εμπιστοσύνη των πελατών, μια και βρίσκεται στο νησί εδώ και πολλά χρόνια. Κατάγεται από την Καρδίτσα και στο συγκεκριμένο κατάστημα εργαζόταν ως απλός υπάλληλος μαζί με τη σύζυγό του. Μετά από χρόνια ανελίχθη στη θέση του διευθυντή και η σχέση του με τους πελάτες έγινε ακόμα πιο στενή, με αποτέλεσμα να του δείχνουν απεριόριστη εμπιστοσύνη.

Πολλά από τα θύματα πρόκειται να κινηθούν νομικά, ενώ στην Κάρπαθο βρίσκεται ήδη κλιμάκιο ελεγκτών της Α.Τ.Ε για να διαπιστώσουν το μέγεθος της απάτης.

Η απάντηση της ΑΤΕ(πατήστε πάνω για μεγέθυνση)


Πηγή:Zougla.gr