Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Διαμαρτυρία για την αεροπορική συγκοινωνία της Κάσου

Ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος απέστειλε επιστολή – διαμαρτυρία, στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και δικτύων , στην Οlympic air, αλλά και σχετική με τη διαμόρφωση των νέων αεροπορικών δρομολογίων της Επαρχίας Καρπάθου – Κάσου, κατά τη χειμερινή περίοδο .Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

«Για μια ακόμη φορά απευθύνομαι σε σας για να σας επιστήσω την προσοχή σ’ ένα πολύ σημαντικό θέμα. Την αεροπορική συγκοινωνία της ευαίσθητης περιοχής μας.Στο προγραμματισμό των χειμερινών δρομολογίων για το νησί της Κάσου, οι ανταποκρίσεις από την Αθήνα μέσω Ρόδου, δεν συμπίπτουν για να ταξιδέψει κανείς αυθημερόν από την Ρόδο για Κάσο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αν και το δρομολόγιο αυτό επιδοτείται, οι κάτοικοι να επιβαρύνονται κατά την μετάβαση τους στο νησί και με διαμονή στην Ρόδο. Οπότε η επιδότηση αυτή είναι «δώρο άδωρο».

Παρακαλούμε να δώσετε την πρέπουσα σημασία στο θέμα αυτό μια και τα προβληματικά δρομολόγια των καραβιών δεν αφήνουν άλλη δυνατότητα σύνδεσης του νησιού αυτού με το κέντρο, καθώς και σε περιπτώσεις ανάγκης.

Επιπλέον το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε ετήσια βάση. Αν ανατρέξετε στο αρχείο σαν θα διαπιστώσετε ότι κάθε τέτοια εποχή αιτούμαστε το ίδιο θέμα και μετά από διάστημα δύο- τριών μηνών αποκαθίσταται η τάξη.

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν για την οριστική επίλυση του προβλήματος. »