Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

* Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

 Υποψήφιος  σύμβουλος περιφερειακού διαμερίσματος Καρπάθου-Κάσου:
 Κακομανώλης Εμμανουήλ του Γεωργίου

Ως αποδέκτης της δυσαρέσκειας των πολιτών απέναντι στην πολιτική του Μνημονίου αλλά και ως κύριος εκφραστής της λαϊκής διαμαρτυρίας, πορεύεται προς τις εκλογές ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζεται από το ΚΚΕ, με υποψήφια περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου την κ. Λίλα Καφαντάρη και, χθες, παρουσία της ιδίας και του χωρικού αντιπεριφερειάρχη για τα Δωδεκάνησα, κ. Γιάννη Περδικάρη, έγινε η παρουσίαση των 75 υποψηφίων στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, χθες το πρωί στην αίθουσα του “Ακταίον”, έκανε, λόγω του εκλογικού νόμου της απαγόρευσης, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Λουκάς Κωτσαδάμ.
Ερωτηθείς ο ίδιος πού αποδίδει τα ανεβασμένα ποσοστά που έχει το Κόμμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, είπε: «Καταρχήν, είναι μια μακρόχρονη πορεία και δράση που έχουν όλοι οι αγωνιστές που συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα δικαιώματα και τους αγώνες της λαϊκής οικογένειας.

Αυτό το αναγνωρίζουν (σ.σ. οι πολίτες) και θεωρούν ότι είναι και η εγγύηση για την παραπέρα νίκη του λαού για τη δική τους εξουσία, γι’ αυτό και συσπειρώνονται στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Αναφορικά με την εικόνα που αποκομίζουν από τις περιοδείες που κάνουν στο Νότιο Αιγαίο, είπε:«Καταρχήν, δέχονται τις θέσεις μας, αν θέλετε και την παρουσία μας, σε όλες τις περιοδείες, σαν μια συσπείρωση, σαν ένα ψηφοδέλτιο που μπορούν να στηριχθούν και να μιλήσουν μαζί τους και να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και τους καημούς τους, από όλη την επίθεση που δέχονται από την κυβερνητική πολιτική και όχι μόνο».

Και είπε κλείνοντας επισημαίνοντας ο ίδιος: «Θεωρούμε ότι υπάρχει μία πιο καλή αποδοχή, και στα πρόσωπα που τους έχουν δει καθ’ όλη την πορεία των αγώνων το τελευταίο διάστημα αλλά και μια αποδοχή των ίδιων των αγωνιστών που είναι στο ψηφοδέλτιο και θεωρούμε ότι για εμάς αυτό είναι αισιόδοξο. Μας δίνει θάρρος και δύναμη για να περπατήσουμε πιο δυνατά και πιο αποφασιστικά».

Οι υποψήφιοι
Στη διακήρυξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για ακόμα μία φορά επισημαίνεται ότι, για το ΚΚΕ, «οι εκλογές για την τοπική διοίκηση είναι εκλογές πολιτικές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά».

Αναφέρεται σε άλλο σημείο: «Η αποχή, σημαίνει ντουφεκιά στον αέρα. Βολεύει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Χάνεται η αγανάκτηση και η διαμαρτυρία σου. Κανένας από αυτούς δεν θα σε ακούσει. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να πάρουν θέση καθαρά και όχι με μισόλογα αποχής».

Καφαντάρη Ευθαλία (Λίλα) του Ηλία υποψήφια περιφερειάρχης

Περδικάρης Ιωάννης του Κωνσταντίνου υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης
Σιγάλας Ευάγγελος του Ελευθερίου υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης