Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Σε φυσιολογικό επίπεδο η σεισμικότητα μεταξύ Κάσου και Κρήτης, εκτιμούν οι επιστήμονες

Σε φυσιολογικό επίπεδο κατατάσσουν οι επιστήμονες την έντονη σεισμικότητα που καταγράφεται τον τελευταίο καιρό στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κάσου, όπως επεσήμανε ο διευθυντής ερευνών του γεωδυναμικού ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Η σεισμική δόνηση των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε 49 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου, απoτέλεσε θέμα συζήτησης στο πλαίσιο συνεδρίου για την πολιτική προστασία, συνεδρίου που πραγματοποιείται στα Χανιά, με τον κ.Παπαδόπουλο να επισημαίνει ότι η περιοχή παρακολουθείται από τους επιστήμονες.
«Υπάρχει σεισμική δραστηριότητα εδώ και σημαντικό χρονικό διάστημα,όμως, κατά τις εκτιμήσεις μας,δεν ξέφυγε από τα φυσιολογικά πλαίσια. Εκείνο, όμως,που έχει συμβεί είναι ότι μετά το σεισμό της Κάσου στις 16 Απριλίου, ανέβηκε το επίπεδο της σεισμικότητας, ίσως έχει συμβάλει αυτός ο ισχυρός σεισμός, έχει προκαλέσει μια διέγερση. Έχει αρχίσει και ανεβαίνει το επίπεδο της σεισμικότητας και αυτό προκαλεί αφενός το επιστημονικό ενδιαφέρον και αφετέρου θα πρέπει να δούμε εάν – και σε επίπεδο πρακτικών μέτρων – θα χρειαστεί κάτι να εισηγηθούμε. Αλλά αυτό θα το δούμε στο κοντινό μέλλον», δήλωσε ο κ Παπαδόπουλος.
Πηγή: Χανιώτικα Νέα