Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

«ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Επικεφαλής Υποψήφιος για την Περιφέρεια: Νίκος Χρυσόγελος
http://ecoanemos.wordpress.com, e-mail: ecoanemos@gmail.com

Ποιοί είμαστε


Εμείς που πήραμε την πρωτοβουλία για την ίδρυση της κίνησης “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ”, που θα συμμετάσχει στις εκλογές για την περιφέρεια Ν. Αιγαίου, έχουμε τόπο καταγωγής ή/και διαμονής τα νησιά, αγαπάμε τα νησιά και κυρίως νιώθουμε μεγάλη υποχρέωση να συμβάλλουμε σε ένα βιώσιμο μέλλον για τις νησιωτικές κοινωνίες, σε μια εποχή που η οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική κρίση επιδεινώνει προβλήματα που αφορούν στο μοντέλο ανάπτυξης, στην κοινωνική συνοχή, στο περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής.

Η Διακήρυξη της κίνησης συμφωνήθηκε το Σάββατο 3/7/2010 στη Σύρο. Επικεφαλής της κίνησης θα είναι ο Νίκος Χρυσόγελος

Τι επιδιώκουμε
•Δεν θέλουμε να είμαστε απλώς άλλη μια περιφερειακή κίνηση για τις εκλογές αλλά μια επιλογή που έχει να κάνει με βαθύτερες αλλαγές όχι μόνο σε πολιτικό-περιφερειακό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο συνείδησης, αξιών, τρόπου ζωής, πολιτισμού.
•Eπιδιώκουμε να αλλάξουμε την πολιτική στο Ν. Αιγαίο αλλά και να αλλάξουμε και εμείς μέσα από τη συνεργασία, την κοινή δράση, την ενεργή συμμετοχή στην καθημερινή ζωή των νησιών, τη συμμετοχή μας στους θεσμούς, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου.
•Θέλουμε να φυσήξει ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ στο Ν. Αιγαίο για να επικρατήσει η διαφάνεια, να αντιμετωπιστεί η διαφθορά σε όλα τα επίπεδα, να προωθηθούν πιο συμμετοχικές μορφές διακυβέρνησης, να συμμετέχουν οι πολίτες στη διαμόρφωση των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή τους.
•Θέλουμε να φυσήξει ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ στο Ν. Αιγαίο για να προωθήσουμε πράσινες μορφές οικονομίας, να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες και τη γνώση των τοπικών κοινωνιών για ένα βιώσιμο μέλλον για όλες τις ηλικίες, όλες τις τοπικές κοινωνίες, όλα τα νησιά (ανεξαρτήτως μεγέθους).
•Θέλουμε να φυσήξει ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ στο Ν. Αιγαίο και να συμβάλλουμε στην ανανέωση της πολιτικής, της κοινωνικής ζωής, να υπάρχει αλληλεγγύη και ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους των νησιών, ανεξαρτήτως μεγέθους νησιού, απόστασης από το κέντρο, ηλικίας, καταγωγής ή φύλλου.

Σας προσκαλούμε να γίνετε κι εσείς μέλη


Στον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς αν αναγνωρίζετε ότι οι παλιές συνταγές αποδείχτηκαν αποτυχημένες, ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν μας οδήγησαν σε χρεοκοπία και αν συμφωνείτε ότι πλέον απαιτούνται νέες, οικολογικές-πράσινες ιδέες και λύσεις για να διασφαλιστεί η ευημερία αυτού του ξεχωριστού χώρου. Αν κατάγεστε από νησί του Ν. Αιγαίου ή κατοικείτε σε κάποιο από τα νησιά ή απλώς αγαπάτε αυτό τον θαυμάσιο χώρο διαβάστε τη διακήρυξη.

Στηριζόμαστε και αναζητάμε τη συμμετοχή σας για να φυσήξει οικολογικός άνεμος πραγματικής αλλαγής στο Ν. Αιγαίο.

Φιλικά,

Νίκος Χρυσόγελος