Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση νέων συνδυασμού ''ΚΑΣΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

   Τρίτη βράδυ αρκετοί νέοι συμπατριώτες μας γύρω στα 25 άτομα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παράταξής μας ΚΑΣΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, συγκεντρώθηκαν στο Εκλογικό μας Κέντρο για μια γνωριμία με το Πρόγραμμά μας και για μια ανταλλαγή απόψεων .
Ήταν παρόντες οι περισσότεροι υποψήφιοι του συνδυασμού και φυσικά ο Δήμαρχός μας Δημήτρης Ερωτόκριτος. Αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους νέους, ανέπτυξε με λίγα λόγια τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος και στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα που αφορά τους νέους .

Πιο συγκεκριμένα : αναφέρθηκε στα ζητήματα της απασχόλησης τονίζοντας ότι οι Κασιώτες που έχουν εντοπιότητα θα έχουν προτεραιότητα για την κάλυψη της όποιας θέσης προκηρύσσεται. Και βέβαια απαραίτητο είναι ο ενδιαφερόμενος να έχει τα προσόντα κάτι που δυστυχώς λείπει από τους περισσότερους νέους μας. Και εδώ είναι ο ρόλος του Δήμου αφ’ενός να δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρχει η ενημέρωση για τις εκάστοτε προκηρύξεις, και αφ’εταίρου να ωθεί τους νέου με διάφορα προγράμματα στην απόκτηση των εφοδίων που απαιτούνται .
Τέλος αφού ευχαρίστησε τους νέου για την συμμετοχή τους στην πρόσκληση τους κάλεσε να αυτοοργανωθούν έτσι ώστε οι ίδιοι να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους μέσα από Συλλόγους ή άλλες μορφές οργάνωσης, πράγμα που θα τους βοηθήσει στην λύση πολλών από τα προβλήματά τους. Επίσης τους ενημέρωσε ότι τα Δημοτικά Συμβούλια θα παραμείνουν ανοιχτά με δικαίωμα λόγου, στα πλαίσια της ημερήσιας διάταξης ,στους νέους που θα ζητήσουν να εκθέσουν οργανωμένα το όποιο τους πρόβλημα.


Στη συνέχεια τον λόγο πήραν πολλοί νέοι συμπατριώτες εκθέτοντας ο καθένας με τον τρόπο του προτάσεις ή ζητήματα που τους απασχολούν, ακόμα και παράπονα για υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν. Για τις προτάσεις αυτές θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε άλλη στήλη μιας και το σημείωμα αυτό ,σκοπό έχει, να δώσει μόνο τον απόηχο της συνάντησης.
Σε γενικές γραμμές μετά από ένα δίωρο έντονου προβληματισμού και πολλές φορές με αρκετά ανεβασμένους τόνους πάντα όμως σε λογικά πλαίσια ,θεωρούμε ότι ήταν μια ζουμερή συνάντηση με θετικό πρόσημο. Το σχόλιο που θα τολμήσουμε είναι ότι γιατί τέτοιες συναντήσεις να γίνονται μόνο την προεκλογική περίοδο; Και βέβαια οι ευθύνες είναι ένθεν και ένθεν.


Για την καταγραφή
Βαγγέλης Καταχανάς