Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

17 συνδυασμοί κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Ρόδου


17 συνδυασμοί κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο της Ρόδου έως τη λήξη της καταληκτικής ημερομηνίας της 17ης Οκτωβρίου 2010 και οι οποίοι μετά την ανακήρυξη της 23ης Οκτωβρίου 2010 θα αναμετρηθούν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στους Καλλικρατικούς Δήμους Ρόδου, Καρπάθου, Τήλου, Μεγίστης, Σύμης, Κάσου και Χάλκης. 
     Για τον Δήμο Ροδίων κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Ρόδου την Κυριακή, προς έλεγχο, ενόψει της ανακήρυξης τέσσερις συνδυασμοί.
Πιο συγκεκριμένα ο συνδυασμός "ΑλλάΖουμε τη Ρόδο" με επικεφαλής τον κ Στάθη Κουσουρνά με 293 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, ο συνδυασμός "Η Ρόδος Μπροστά" με επικεφαλής τον κ Γ. Χατζημάρκο με 281 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, ο συνδυασμός "Λαϊκή Συσπείρωση" με επικεφαλής τον κ Τάκη Πότσο με 106 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και ο συνδυασμός "Ρόδο Κόκκινο" με επικεφαλής τον κ Δημ. Γάκη με 43 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. 

  • Στον Δήμο Καρπάθου θα αναμετρηθούν 4 συνδυασμοί και συγκεκριμένα οι συνδυασμοί των κκ Μ. Χανιώτη, Ηλία Λάμπρου, Γ. Μηνατσή και Ηλία- Ευάγγελου Αλεξίου.
  •  Για τον Δήμο Τήλου κατατέθηκαν δύο συνδυασμοί των κκ Τ. Αλιφέρη και Π. Λαρδόπουλου.
  • Για τον Δήμο Χάλκης κατατέθηκαν δύο συνδυασμοί των κκ Τάκη Χρυσοβέργη και Μ. Πατρού.
  • Για τον Δήμο Κάσου κατατέθηκαν δύο συνδυασμοί των κκ Δ. Ερωτόκριτου και Ηλ. Γαλανάκη.
  • Για το Δήμο Μεγίστης κατατέθηκαν ομοίως δύο συνδυασμοί των κκ Π. Πανηγύρη και Μ. Καρδαρά.
  • Για τον Δήμο Σύμης κατατέθηκε ένας συνδυασμός του σημερινού δημάρχου κ Λ. Παπακαλοδούκα.
Στο Πρωτοδικείο της Ρόδου κατατέθηκε εξάλλου και η πρώτη δήλωση παραίτησης υποψήφιου που μετέχει σε συνδυασμό για τον Δήμο Καρπάθου και προέρχεται από τον Όλυμπο.
Η προθεσμία υποβολής παραιτήσεων από υποψηφίους που δεν θέλουν τελικώς να μετέχουν στις εκλογές λήγει την 30η Οκτωβρίου 2010.


         Εως την 23η Οκτωβρίου 2010 αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά τμήματα των Καλλικρατικών δήμων αλλά και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αρμοδίως διαπιστώνεται απροθυμία δικηγόρων να μετέχουν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εκλογές του Νοέμβρη λόγω του φόρτου εργασίας που έχει αναμφίβολα δημιουργήσει το νέο σύστημα αλλά και η σημαντική μείωση του ύψους της αποζημίωσης που λαμβάνουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο «επιστράτευσης» δικαστικών αντιπροσώπων στα πρότυπα που ισχύουν και για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.