Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Κ Α Θ Α Ρ Α Λ Ο Γ Ι Α

Απάντηση στον κ Βαγγελη Καταχανά από Δημήτρη Β Περσελη

Αγαπητέ Βαγγελάκη (έτσι σε έλεγα κι έτσι θα σε λέω).
Σου εύχομαι καλή επιτυχία.
Λυπάμαι όμως πάρα πολύ που δεν θα σε ψηφίσω.

Επί του θέματος τώρα.

1.Για να φρεσκάρω την μνήμη σου επισυνάπτω μια επιστολή μου του 2005 έξι Ιουνίου προς τον Δήμαρχο Δ.Ερωτοκριτο μέσω της εφημερίδας ΚΑΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ στην τρίτη (3)παράγραφο της φαίνεται ποιος ενηργησε και πότε για τον κοινό συνδυασμό.

2.Εκτος αυτού δυο μήνες ενωρίτερα και πλέον από τις προηγούμενες εκλογές του 2006 άρχισα να συζητώ με τον Δ.Ερωτοκριτο για τον κοινό συνδυασμό και προσπάθησα να γεφυρώσω το χάσμα που υπήρχε μεταξύ των δυο συνδυασμων .Θα αναφερθώ σε μια από τις πολλές συζητήσεις μεταξύ εμού του Δημήτρη Ερωτοκριτου, του Γιώργου .Κουριαντακη και της  Ρένας Αρετου,εις την γωνία της αίθουσας του Δημαρχείου καθόταν ο Βασίλης Βιντιαδης .Ενώ δεν έβγαινε κανένα νόημα από τις προηγούμενες συζητήσεις τότε έκανα την εξής πρόταση στο Δ.Ερωτοκριτο κατά λέξη. ¨Δήμαρχε σου προτείνω μια λύση. Επί Κεφαλης του ψηφοδελτίου να είσαι εσυ.Ολοι κάτω από εσένα να είναι άτομα που να θέλουν και να μπορούν να προσφέρουν. .Αλλά να μην έχουν ξαναεκλεγει ούτε δήμαρχοι ούτε σύμβουλοι'.' Προς τιμή του ο Γ.Κουριαντακης είπε αμέσως ''Δήμαρχε εγώ παραιτούμαι για να γίνει αυτό.'' Η Ρ.Αρετου είπε ''τι τα θέλετε τώρα αυτά .Να κάνουμε ένα ψηφοδέλτιο και να είναι Δήμαρχος ο Ερωτόκριτος Αντιδήμαρχος το Αντωνιο (έτσι τον ονόμασε) κείνη την στιγμή.'' Βγαινοντας έξω από την αίθουσα ο Β.Βιντιαδης είπε : ''εγω θέλω επικεφαλή το Ερωτόκριτο και δεν με ενδιαφέρει ποιοι θα είναι κάτω από αυτόν''.Βεβαιως δεν την αποδέχτηκε την πρόταση μου ο Δήμαρχος διότι όπως έλεγαν οι φήμες είχε κάνει κρυφές συμφωνίες με κάποιον.
Οι συζητήσεις όμως συνεχιστηκαν για τον κοινό συνδυασμό .Φτάσαμε λοιπόν σε ένα καλό σημείο και κάλεσε ο Δήμαρχος όσους δημότες ήθελαν να παρευρεθούν μέσα στο Δημαρχείο να πουν την γνώμη τους οπου θα καταρτιζόταν και το ψηφοδέλτιο .Όσοι από τους παρευρισκόμενους έλαβαν τον λόγο ήταν συναινετικοί ως προς την δημιουργία του κοινού συνδυασμού, εκτός ορισμένων που δεν ήταν αρνητικοί αλλά είχαν διαφορά ως προς τον αριθμό συμμετοχής από κάθε παράταξη .Οι ΜΟΝΟΙ οι οποίοι τάραξαν την θετική εξέλιξη της συζήτησης και την οδήγησαν σε αποτυχία ήταν ο Γεώργιος Κακομανωλης και ο Αντώνης Χαζηπετρος.Ο μεν Κακομανωλης μαζί με τα πολλά που είπε ήταν και η αξέχαστη φράση .''ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΟΥΤΟΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.'' Ο δέ Αντωνιος όταν ζήτησε τον λόγο ο Αντώνης Μ. Γρηγοριαδης ,του είπε την αξέχαστη επίσης φράση.''....... ΕΣΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΨΗΦΙΣΕΣ'' και αμέσως έφυγε μέσα από την κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου. Το τι έγινε μέσα στο Δημαρχείο ας μη το θυμόμαστε.
Εγώ προσωπικά εκείνη την στιγμή νόμιζα ότι δεν ημουν εις το Δημαρχείο της Κάσου αλλά στα ΜΕΤΟΧΙΑ του Κακομανωλη και του Αντωνιου. Αφού συνήρθα από το ΣΟΚ ΑΥΤΟ ζήτησα από τον Δήμαρχο να προχωρησει συμφωνα με την πρόταση που ανέφερα παραπάνω.

3.Τωρα μη ξεχνάς αγαπητέ Βαγγελάκη ότι από την αντιπολίτευση του Κώστα Περσελη αρκετά ενωρίτερα των εκλογών έγινε πρόταση για κοινό συνδυασμό με επικεφαλή τον Γ.Παπαγεωργιου στέλεχος της παρατάξεως που και εσύ τώρα συμπαρατάσεσαι .Την ηρνήθησαν διότι δεν είχε μέλλον η Κάσος μαζί του. Ετσι έγραψαν στην εφημερίδα ο Κασιώτης.

4. Βεβαίως ενηργησα να κατέβει η κυρία Τσανάκιη διότι εγώ Βαγγελάκη μου την αγαπώ την Κάσο όχι στα λόγια ………και ούτε για το συμφέρο μου .Κανεις όμως δεν περίμενε τέτοια Δικτατορία στο Δήμο της Κάσου.Πάλι όμως εγώ αφού έφθασαν τα πράγματα εκεί κι αφού αφησατε να διαρρεύσει ότι πάτε για ψηφοδέλτιο κοινού συνδυασμού για τις θέσεις που υπολείπονται τότε κι εγώ έγραψα την ανοιχτή γνωστή επιστολή προς τον Δημαρχο.

Αυτά για να τα μάθουν οι Δημότες με ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΙΟΙ και ΠΟΤΕ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ Βαγγελάκη μου ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Ως προς την Δημοκρατια ,ισοτιμία που αναφέρεσαι τα ΕΡΓΑ του καθενός τα δείχνουν και δεν δέχομαι μαθήματα από κανένα.
Χαίρομαι που ένας από του Σπανού (κομμάτι του σογιού μου)έχει το θάρρος να γράφει την γνώμη του και να την υπογραφει.Μονο που ΔΕΝ έχει πολλούς τέτοιους ο Δ.Ερωτοκριτος στον συνδυασμοτου.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕ.

Κάσος 15 Οκτωβρίου 2010
Δημήτριος Β Περσελης