Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Γερμανικές εταιρείες ενδιαφέρονται για την Κάσο

Γερμανικοί οίκοι ιχθυοτροφείων έχουν επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον, για αγορά ή ενοικίαση νησίδων ή υδάτινων εκτάσεων, στην περιοχή της Κάσου, ώστε να κατασκευάσουν ιχθυοτροφεία.

Ειδικότερα, στα μέσα Αυγούστου έφτασε στα γραφεία του Δήμου Κάσου email από Ελληνικό μεσιτικό γραφείο, που εδρεύει στη Γερμανία, το οποίο εκπροσωπούσε Γερμανούς επιχειρηματίες ιχθυοτροφείων.

Το μεσιτικό γραφείο ζητούσε από τον Δήμο να του γνωστοποιήσει αν υπάρχουν νησιά ή υδάτινες περιοχές προς πώληση ή ενοικίαση για 50 έως 99 χρόνια.

Αμέσως, ο Δήμος ενημέρωσε τους Συλλόγους Επαγγελματιών του νησιού που δραστηριοποιούνται στην αλιεία. Επειτα, το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε στο θέμα, δίχως όμως να πάρει κάποια τελική απόφαση.

Καθώς τα αρνητικά από ότι φαίνεται δείχνουν να υπερισχύουν των θετικών. Αν και η δημιουργία τέτοιων μονάδων σε ένα παραμεθόριο νησί να άνοιγε θέσεις εργασίας σε πολλούς κατοίκους του νησιού.

Παρόλα αυτά, αρκετοί από τους επαγγελματίες αλιείς του νησιού να έμεναν άνεργοι.
Επίσης, “η πώληση εκτάσεων σε ξένους επενδυτές, στις μέρες μας, θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα, από το να προσφέρει λύσεις”, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κάσου κ. Ερωτόκριτος Δημήτρης.

Πηγή : Ροδιακή