Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κηδεύτηκε σήμερα στη Ρόδο ο δάσκαλος Μιχάλης Καραγιαννάκης



Απεβίωσε την 10/11/2011, ο γνωστός μελίρητος, δάσκαλος από την Κάσο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ.
Έσβησε στα 91 χρόνια του, μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε, στο Νοσοκομείο της Ρόδου.
Ο Μιχάλης Καραγιαννάκης διετέλεσε δάσκαλος στην Κάσο και τη Ρόδο.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Κασιωτών Ρόδου «Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ».
Υπήρξε λαογράφος, γνωστός για τις ραδιοφωνικές παραγωγές του στην ΕΡΤ, με θεματολογία την λαογραφία και τον πολιτισμό της Δωδεκανήσου.
Δεινός αρθρογράφος και ανταποκριτής σε πολλές τοπικές και Δωδεκανησιακές εφημερίδες και περιοδικά.
Στα 17 του χρόνια, στην τρυφερή εφηβική του ηλικία κατατάχθηκε ως εθελοντής, στο Σύνταγμα Εθελοντών Δωδεκανησίων και πολέμησε για την λευτεριά της Πατρίδας του.
Εκφραστής της μεγάλης του αγάπης, για τον τόπο που γεννήθηκε, δεν άφηνε ποτέ καμία ευκαιρία χαμένη, για να συνδράμει στην βελτίωση των συνθηκών ζωής στο νησί και την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Κάσου.
Άνθρωπος αγνός, ανιδιοτελής, με αγάπη για την οικογένεια και τον τόπο του, ενέπνεε σπάνιο σεβασμό και αμφίδρομη αγάπη προς το πρόσωπό του.
Η νεκρώσιμος του, εγίνει την Παρασκευή 11/11/2011 και ώρα 3 μ.μ. στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (Άνω), όπου διετέλεσε πολλά χρόνια ψάλτης και η κηδεία του αμέσως μετά στον Ταξιάρχη Ρόδου.
Επιθυμία της οικογενείας είναι, «αντί στεφάνου», τυχόν χρήματα να κατατεθούν συμβολικά στο ταμείο του συλλόγου Κασιωτών Ρόδου «Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ». (Σίγουρα αυτή θα ήταν και η δική του επιθυμία).
Καλό σου ταξίδι γλυκύτατε, Πατριώτη και Άνθρωπε, Μιχάλη Καραγιαννάκη.
Το «πάθος» που τραγούδησες με τη συνοδεία της Λύρας σου φίλου σου Σάββα Περσελή, θα μας συνοδεύει σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας.
Καλό σου ταξίδι.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κασιωτών
Νίκος Κωνσταντινίδης