Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να αποκατασταθούν οι μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο της Κάσου

ΘΕΜΑ : '' Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη για να αποκατασταθούν οι μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο της Κάσου'' 

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Κάσου για να αποκατασταθούν οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο του νησιού, ζήτησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 
27 Νοεμβρίου 2012 
 Την περασμένη Τετάρτη, το νησί επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα που θύμισαν σε όλους τις θεομηνίες του 1994 και του 2002. Για μία ακόμα φορά η Κάσος ήταν ανοχύρωτη απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα αντιπλημμυρικά έργα.
 Ο κ. Κόνσολας, στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, επισήμανε ότι το οδικό δίκτυο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές που πρέπει αμέσως να αποκατασταθούν για να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε κατοικημένες περιοχές στους οικισμούς του νησιού. Όπως διακριβώνει ο Δήμος Κάσου, λόγω καταστροφών σε τμήματα του οδικού δικτύου, αποκόπηκε η πρόσβαση στο δρόμο από Αγ. Νικόλαο προς Αρβανιτοχώρι, στο δρόμο από την πλατεία του Αρβανιτοχωρίου προς το νότιο τμήμα του οικισμού και στο δρόμο προς τις κεντρικές δεξαμενές ύδρευσης και τις γεωτρήσεις. 
Ο κ. Κόνσολας ζήτησε την άμεση και έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Κάσου, στα πλαίσια της εξάντλησης των δυνατοτήτων και των δημοσιονομικών ορίων που υπάρχουν στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών.