Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία των Ιδιωτών Φροντιστών κατά της Διευθύντριας του Γυμνασίου Κάσου - Αρνήθηκε τα δωρεάν φροντιστήρια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Δωδεκανήσου συμμετέχει στο πρόγραμμα αλληλεγύης στην εκπαίδευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με υπεύθυνη συντονίστρια την κα Μουτάφη Δέσποινα εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για θέματα πρόνοιας.
Σας επισυνάπτω την επιστολή διαμαρτυρίας του σωματείου μας για την άρνηση της διευθύντριας Κάσου στη μετάβαση κλιμακίου φροντιστών στο νησί για διημερίδα φροντιστηριακών μαθημάτων, που επιδόθηκε στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κο Παπαδομαρκάκη Ιωάννη.
Τονίζω την αμέριστη συμπαράσταση του κου Παπαδομαρκάκη για την υλοποίηση του προγράμματος.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΠΟ: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΠΡΟΣ: ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ
κ.ΠΑΠΑΔΟΜΑΡΚΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ Γεωργίου Μαύρου 2,, Ζέφυρος 85100, Ρόδος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΟΥ, κ. ΔΕΓΑΙΤΑ ΑΝΤΩΝΙΑ
2.ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΟΥ
3. ΠΡΟΕΔΡΟ Ο.Ε.Φ.Ε. κ. ΑΜΠΑTΖΙΔΗ ΚΩΝ/ΝΟ
4. ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΜΕ ΔΩΔ/ΣΟΥ. κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΗ

ΠΡΟΣ:

Κύριε Προϊστάμενε,

Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς 2012-13, κατόπιν σχετικού αιτήματός μου έλαβα από εσάς την άδεια, όπως επιτραπεί η συμμετοχή του Σωματείου που εκπροσωπώ στο πειραματικό πρόγραμμα εθελοντικής εκπαίδευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με υπεύθυνη συντονίστρια την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο και Υπεύθυνη Κοινωνικής Μέριμνας κα ΜΟΥΤΑΦΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ.

Συγκεκριμένα, το προαναφερθέν πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς, περιελάμβανε τη ΔΩΡΕΑΝ παροχή φροντιστηριακής εκπαίδευσης σε μαθητές απόρων οικογενειών. Επί τη ευκαιρία βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι στα νόμιμα φροντιστήρια της Ρόδου φοιτούν ήδη 45 μαθητές, των οποίων η διαγωγή και η πρόοδος παρακολουθούνται από ειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς της Περιφέρειας.

Όσον αφορά στη δεύτερη φάση, αυτή περιλαμβάνει ημερίδες φροντιστηριακής εκπαίδευσης στα απομονωμένα νησιά της Δωδ/σου, όπως η Κάσος, οι Λειψοί, το Καστελόριζο κ.τ.λ. Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, οι μαθητές των φροντιστηρίων μας συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό προσωπικών τους βοηθημάτων, όλων των τάξεων και των μαθημάτων, με την επιθυμία να δοθούν στους συμμαθητές τους που φοιτούν στα εν λόγω νησιά ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Ως προς τη συμμετοχή των φροντιστών σε αυτό το πρόγραμμα, γνωστοποίησα σε εσάς και στους διευθυντές των κατά τόπους σχολείων τα ακόλουθα:

1.Σκοπός μας δεν είναι άλλος από το να βοηθήσουμε τα παιδιά των νησιών αυτών και σε καμία περίπτωση δεν αποβλέπουμε στην κάλυψη οποιουδήποτε κενού διορισμένων καθηγητών.
2.Δεν αποσκοπούμε στο να παρουσιάσουμε τους εαυτούς μας ως σωτήρες ή να υποβαθμίσουμε τις προσπάθειες των μόνιμων καθηγητών του δημοσίου σχολείου. Άλλωστε σας διαβεβαίωσα προσωπικώς όλους εξαρχής ότι η ημερίδα αυτή θα πραγματοποιούνταν με την πλήρη συνεργασία τους. Η προσπάθειά μας στρέφεται στο να υπερκεράσουμε την ανισότητα που τείνει να δημιουργηθεί μεταξύ των μαθητών που έχουν πρόσβαση σε φροντιστηριακή εκπαίδευση και εκείνων που δυστυχώς δεν τους παρέχεται μια τέτοια δυνατότητα.
3.Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με ένα διήμερο δεν δύναται να αντιστραφεί άρδην καμία κατάσταση. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, σκοπεύαμε παράλληλα να δώσουμε στους μαθητές τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων (e-mails) των φροντιστηρίων μας, ώστε να τους παρέχουμε ανά πάσα στιγμή εκπαιδευτικό υλικό και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη .
Ωστόσο, το εγχείρημα αυτό προσέκρουσε στην αναίτια αρνητική στάση της Διευθύντριας του Γυμνασίου Κάσου.
Φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η αλληλεγγύη δεν μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος και πως υπάρχουν ακόμη αναχρονιστικού τύπου στεγανά. Παρόλ' αυτά, το καλό των παιδιών απαιτεί συνεργασίες και όχι μεμονωμένες συμπεριφορές . Μάλιστα, αναφερόμαστε σε παιδιά που κατοικούν σε απομονωμένα νησιά της Ελλάδας και το τελευταίο που θα επιθυμούσαν είναι η περαιτέρω απομόνωσή τους σε θέματα που άπτονται της μόρφωσής τους.

Σας γνωστοποιούμε την αγανάκτηση όλων μας, επειδή άνθρωποι που κατέχουν παροδικά θέσεις εξουσίας μας απαγορεύουν να βοηθήσουμε τον τόπο μας και πόσο μάλλον τα παιδιά της πατρίδας μας.

Σας παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε γραπτώς τους λόγους άρνησης της Διευθύντριας και την άποψη του Προέδρου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου της Κάσου για αυτή την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σας γνωστοποιούμε την πρόθεση μας να κοινοποιήσουμε το παρόν έγγραφο, καθώς και τις απαντήσεις στα Μ.Μ.Ε.

ΡΟΔΟΣ 11/11/12

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Πηγή: www.verena.gr