Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Μας έσωσαν οι Ελληνες

Οι Ελληνες τουρίστες «έσωσαν» φέτος τον τουρισμό της Ρόδου και των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου. Τα νησιά μας αρέσουν και τα προτιμούν οι τουρίστες για τις διακοπές τους για να περάσουν λίγες ημέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης μακριά από το άγχος και το στρες της καθημερινότητας.

Το αδιαχώρητο έχει δημιουργηθεί στο νησί μας από την παρουσία των χιλιάδων τουριστών που το επέλεξαν για να περάσουν φέτος τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων της Ρόδου αυτή την περίοδο αγγίζει το 95%. «Το νησί μας πάει πολύ καλά τον Αύγουστο και μέχρι τέλος του μήνα, η πληρότητα των ξενοδοχείων θα κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα», δήλωσε στην «Πρόοδο» ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου Γιάννης Παπαβασιλείου. Οπως εκτιμάται, στο νησί μας αυτές τις ημέρες βρίσκονται 150.000 τουρίστες, έχει πλημμυρίσει στην κυριολεξία από κόσμο, καθώς καθΆ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η πόλη μας αλλά και άλλες περιοχές του νησιού μας είναι γεμάτες από τουρίστες.

Τη διαφορά, φέτος, σύμφωνα με τον κ. Παπαβασιλείου κάνουν οι Ελληνες τουρίστες που είναι περισσότεροι από πέρυσι. Χάρη στους Ελληνες τουρίστες, η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο, κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Σημαντικό ρόλο στην πρσέλκυση Ελλήνων τουριστών στο νησί μας έπαιξε η τουριστική προβολή και διαφήμισή του που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΡΟΤΟΥΡ, καθώς το κεντρικό κράτος είναι απόν, αλλά και οι καλές τιμές που προσέφερε η Blue Star.
Τα ελκυστικά πακέτα που προσέφερε η ακτοπλοϊκή εταιρεία με τις εκπτώσεις που έκανε, σε συνδυασμό με τις ειδικές τιμές που έκαναν οι ξενοδόχοι της Ρόδου για τους Ελληνες τουρίστες, συνέβαλαν στην αύξηση του εσωτερικού τουρισμού.

Η Ρόδος θεωρείται ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας μας και τη φήμη της την απέδειξε φέτος, που παρά την οικονομική κρίση που επικρατεί, άντεξε και κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες σε μονοψήφιο αριθμό.
Οι ξενοδόχοι της Ρόδου τώρα στρέφουν την προσοχή τους στον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, τους δύο απομείναντες μήνες πριν την αυλαία της φετινής τουριστικής σεζόν, με στόχο η πληρότητα των ξενοδοχείων τους να κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα και να κλείσει η περίοδος με τις όσο δυνατόν λιγότερες απώλειες τουριστών.


«Πλημμύρισαν» τα νησιά

Τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου «πλημμύρισαν» φέτος από Ελληνες και ξένους τουρίστες. Στην Αστυπάλαια, στη Νίσυρο, στην Κάσο, η πληρότητα των ξενοδοχείων αγγίζει το 100%, όπως δήλωσαν στην «Πρόοδο» οι δήμαρχοί τους, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησής τους. Πολλοί επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι, επέλεξαν φέτος τα νησιά μας για να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Οι Δωδεκανήσιοι της διασποράς, τον Αύγουστο επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη, για τη γιορτή της Παναγιάς, γιατί όλα σχεδόν τα νησιά μας βάζουν τα γιορτινά τους αυτές τις ημέρες, για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.
Στην Αστυπάλαια όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πανορμίτης Κονταράτος, η πληρότητα των ξενοδοχείων αγγίζει αυτή την περίοδο το 100%, ενώ ο πληθυσμός του νησιού μαζί με τους τουρίστες φτάνει στα 3.500 άτομα. Οι περισσότεροι τουρίστες είναι Ελληνες. Στη Νίσυρο σήμερα, γιορτάζει η Παναγιά Σπηλιανή, είναι η μεγαλύτερη γιορτή του νησιού. Πολλοί Νισύριοι που διαμένουν μόνιμα στην Αμερική και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο νησί. «Η Νίσυρος είναι σταθερή αξία. Εμείς δεν έχουμε κρίση στον τουρισμό. Οι Ελληνες είναι οι καλύτεροι πελάτες μας», δήλωσε στην «Πρόοδο» ο δήμαρχος Νισύρου κ. Νικόλαος Καρακωνσταντίνος. «Εχουμε πλήξει από τον κόσμο. Ολα τα σπίτια του νησιού είναι ανοιχτά και τα ξενοδοχεία του γεμάτα από τουρίστες.
Το 90% των τουριστών μας είναι Ελληνες από την Κρήτη και τη Ρόδο», υπογράμμισε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Κάσου Δημήτρης Ερωτόκριτος. Οι ντόπιοι μαζί με τους τουρίστες σύμφωνα με τον δήμαρχο, ξεπερνούν τα 2.500 άτομα.
Βέβαια, σΆ αυτό συντέλεσε και η συναυλία που πρόκειται να δώσει στην Κάσο τη Δευτέρα 17 του μηνός στις 9 το βράδυ, ο γνωστός τραγουδιστής Μάριος Φραγκούλης, ο οποίος κατάγεται από το νησί από την πλευρά του πατέρα του. Πάρα πολύ κόσμο έχει αυτή την περίοδο και η Χάλκη, σύμφωνα με την δήμαρχο του νησιού Ελένη Παναγή. Ολα τα ξενοδοχεία της είναι γεμάτα από τουρίστες και η εξεύρεση δωματίων είναι δύσκολη.

Οι Ροδίτες ψηφίζουν Δωδεκάνησα!

Τα νησιά της Δωδεκανήσου φαίνεται ότι επέλεξαν φέτος για τις διακοπές τους και οι Ροδίτες που απέδρασαν από το κλινόν άστυ για λίγες ημέρες, λόγω και της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου.

Δ ΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Μαζικές αφίξεις τουριστών
Με πληρότητα που αγγίζει σχεδόν το 100% θα καταπλεύσουν τα πέντε πλοία της γραμμής που αναμένονται σήμερα και αύριο στο λιμάνι της Ρόδου.
Πρόκειται για τα πλοία «Blue Star Ι», «Blue Star ΙΙ», «Διαγόρας» και «Ιεράπετρα» που θα προσεγγίσουν σήμερα, ενώ αύριο θα καταπλεύσει το «Blue Star ΙΙ» και το «Πρέβελη», τα οποία πρόκειται να μεταφέρουν εκατοντάδες Έλληνες τουρίστες στη Ρόδο.
Εξάλλου, ο Αύγουστος χαρακτηρίζεται από τις μαζικές αφίξεις Ελλήνων τουριστών, οι οποίοι κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εκμεταλλευόμενοι και την αργία του Δεκαπενταύγουστου, παίρνουν τις άδειές τους και αποδρούν στα ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων και η Ρόδος, την οποία προτιμούν ως επί τον πλείστον για τις διακοπές τους.
Το ίδιο σκηνικό αναμένεται να επικρατήσει και στο αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς εκτός από τις πτήσεις τσάρτερ που θα πραγματοποιηθούν το ίδιο διάστημα, μεταφέροντας χιλιάδες ξένους τουρίστες, έχουν προγραμματιστεί και έξτρα πτήσεις εσωτερικού από τις αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το ελληνικό επιβατικό κοινό αυτό το διήμερο.
Οι μαζικές αφίξεις των συμπατριωτών μας αναμένεται να «τονώσουν» ιδιαίτερα τον τουρισμό του νησιού μας, ο οποίος βρίσκεται σε μια περίοδο ύφεσης, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει επηρεάσει τις υπόλοιπες ξένες τουριστικές αγορές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης των εισιτηρίων που οδηγούν στο νησί μας, πολλές ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες έχουν «σηκώσει τα χέρια ψηλά», καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όσους θελήσουν να αποδράσουν την τελευταία στιγμή