Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΠΑΝΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2010


Τη Δευτέρα 14ης Μαρτίου, το απόγευμα, στην αίθουσα του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων «Ο Πανορμίτης» (Κολοκοτρώνη 82) στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η επίδοση των Πανδωδεκανησιακών βραβείων 2010.

1. Το Πανδωδεκανησιακό Βραβείο 2010, στη μνήμη του Δημοσθένη  ΧΑΒΙΑΡΑ, ένα βραβείο που έχει θεσπίσει εδώ και αρκετά χρόνια ο σύλλογος για συγγραφείς Ιστορικών, Λαογραφικών, Γλωσσολογικών και άλλων έργων, που αναφέρονται στην Ιστορία και τον Πολιτισμό των Δωδεκανήσων (συνολικά ή ενός νησιού), δόθηκε στο συγγραφέα, Μιχάλη Κ. Σκουλιό για το βιβλίο του, «Τα ξύλινα καράβια της Κάσου» - Σύγχρονη συνοπτική μελέτη για την ιστιοφόρο ναυτιλία της Κάσου από την αρχαιότητα μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα.


Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Γιώργος Βαξεβανίδης.



2. Το Πανδωδεκανησιακό βραβείο 2010, στη μνήμη Κώστα Βαλσάμη, ένα βραβείο για καλλιτέχνες (γλύπτες, ζωγράφους, μουσικούς, σκηνοθέτες κ.λπ.) με έργο σχετιζόμενο, κατά προτίμηση με τα Δωδεκάνησα, επιδόθηκε στη ζωγράφο- αγιογράφο κ. Λεωνή Σταυρίδη-Γιδοπούλου.

Για τη ζωγράφο και το έργο της μίλησε η κ. Δέσποινα Ντάτσιου.

3. Κατά την τελετή επιδόθηκε στον νεοεισαχθέντα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων φοιτητή κ. Γεώργιο Νικ. Πατσάκη, το «΄Επαθλο Ιατρού Νικήτα Αγαπητίδη».


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δωδεκανήσιος βουλευτής κ. Γ. Κασσάρας και τέως υπουργός κ. Αρ. Παυλίδης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, όπως και η δημοτική Σύμβουλός του κ. Ειρήνη Μόσχου, ο κ. Γιάννη Δανιηλίδης, ιατρός και δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πειραιά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματίων Αθηνών-Πειραιώς, κ. Γιάννης Φραγκούλης, όπως και η επίτιμος πρόεδρος κ. Λίνα Χαραλαμποπούλου, η πρόεδρος της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» κ. Μαίρη Παζαρτζή, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεως Καλύμνιων κ. Άρτεμης Σκουμπουρδή, ο κ. Εμμανουήλ Κωνσταντινίδης Καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ροδίων κ. Μαίρη Χατζηπέτρου, η εκπρόσωπος του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων κ. Νίτσα Ελευθερίου-Παπαζήση και μέλη του Δ. Σ., ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικής Ομάδας «Αρχιπέλαγος», εκπρόσωπος της Ένωσης Συμιακών Νέων «Νηρέας», η εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Παραρτήματος Χάλκης κ. Παστρουδή, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών και πλήθος συμπατριωτών και φίλων των τιμωμένων.


Χαιρετισμούς από του βήματος απεύθυναν ο κ. Γ. Κασσάρας και Αριστ. Παυλίδης. Συγχαρητήριες επιστολές-χαιρετισμούς απέστειλαν ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, βουλευτής Δωδεκανήσου, η κ. Φώφη Γεννηματά, υφυπουργός, ο κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος, περιφερειακός σύμβουλος Καρπάθου-Κάσου, ο κ. Δημήτρης Ερωτόκριτος, δήμαρχος Κάσου και ο κ. Γιάννης Τσαβαρής, δήμαρχος Σαλαμίνας.