Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Βράβευση Μιχάλη Ερώτοκριτου

Ο "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ" διοργάνωσε εκδήλωση τη Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, στη «Δωδεκανησιακή Εστία» στο Πασαλιμάνι Πειραιά, για να τιμήσει τον επί οχτώ χρόνια Έπαρχο Καρπάθου και Κάσου, Μιχάλη ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ, και να τον ευχαριστήσει για την σημαντική προσφορά του στην επαρχία. Ο πρόεδρος Δρ. Γιάννης ΚΑΡΑΙΤΙΑΝΟΣ καλόσώρισε τη κατάμεστη αίθουσα συγκινημένος, με κόσμο ειδικά από Κάρπαθο & Κάσο, επίσης χαιρέτισε και ο Kασσιώτης Πρόεδρος της «Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής» Γιάννης ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ. Ακολούθησε παρουσίαση, με χρήση pc, projector & έγχρωμων διαφανειών από το καθηγητή πανεπιστημίου και μελους του Δ.Σ. Μανώλη ΜΕΛΑ της ζωής και του έργου του, καθώς και σύντομος απολογισμός από τη μεριά του τιμωμένου Μιχάλη ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ, όπου μετά τού προσφέρθηκε τιμητική πλακέτα από το Δ.Σ. του Σ.Α.Κ.
Απηύθυναν σύντομα χαιρετισμό: oι τ. Υπουργοί: κ.κ. Δημήτρης Κρεμαστινός & Σπύρος Φλογαίτης, οι Βουλευτές Δωδ/σου: κ.κ. Νικόλαος Ζωίδης & Γεώργιος Κασσάρας & οι Πανεπιστημιακοί: κ.κ. Μην. Αλεξιάδης, Δημ. Δασκαλάκης & Σακκέλης. Τέλος οι Προέδροι Σωματείων ο: κ. Ζαχαριάδης (Εν Ελλάδι Κασσίων), η κα. Ασημίνα Ρουμελιώτου-Χατζηγεωργίου (Πηγαδιωτών Αττικής) και η κα. Σοφία Κανάκη (Ολυμπιτών Αττικής «η Δήμητρα») πού συγκίνησε με τις όμορφες παραδοσιακά εμπνευσμένες μαντινάδες πού αφιέρωσε στον πρώην Επαρχο καί στό πολύτιμο Εργο του ...

6 Ιουνίου 2011

Προς

Το Σύλλογο των Απανταχού Καρπαθίων

Πειραιά

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Πρώτα ευχαριστώ εσάς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων για την πρόσκλησή σας να συμμετάσχω στην εκδήλωση τιμής την αφιερωμένη στον τέως Έπαρχο Καρπάθου και Κάσου και νυν Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο. Υπηρεσιακές υποχρεώσεις με αναγκάζουν να βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη την ημέρα της εκδήλωσης και έτσι δε θα μπορώ, δυστυχώς, να είμαι παρών.

Θα ήθελα, όμως, να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την απόφαση του Συλλόγου σας να τιμήσετε τον αγαπητό μου συμπατριώτη και φίλο Μιχάλη Ερωτόκριτο. Πράγματι, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, η προσφορά του Μιχάλη Ερωτόκριτου από τη θέση του Επάρχου υπήρξε γόνιμη και οικοδομητική.

Η ευγένεια του χαρακτήρα του και η αγάπη του για τα νησιά Κάρπαθο και Κάσο αποτελούν δυο ξεχωριστά χαρακτηριστικά της πολιτικής προσωπικότητας του Μιχάλη Ερωτόκριτου. Τα χαρακτηριστικά αυτά μου ήταν ήδη γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, γιατί με το Μιχάλη γνωριζόμαστε από τα εφηβικά μας χρόνια. Το ότι, όμως, μπόρεσε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά της ευγένειας και της αγάπης προς τα νησιά Κάρπαθο και Κάσο να μετουσιώσει σε μια εξαιρετικά δυναμική πολιτική δράση προς όφελος της Επαρχίας που προΐστατο, είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το Μιχάλη. Δεν εκπλήσσομαι, λοιπόν, που αποφασίσατε ως Σύλλογος να τον τιμήσετε. Εξάλλου, αν οι συμπατριώτες Καρπάθιοι και Κασιώτες δεν είχαν περιβάλει με ανάλογα αισθήματα συμπαράστασης το Μιχάλη, θα ήταν αδύνατον ν’ αναδείξει τις πολιτικές του αρετές στο βαθμό που το πέτυχε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Επαρχείο Καρπάθου.

Με τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τον τιμώμενο και τις ευχές μου για πρόοδο των συμπατριωτών Καρπάθιων της παροικίας Αττικής,

Διατελώ φιλικά


Εμμανουήλ Π. Περσελής

Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών