Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κλείστε επιτέλους το Δήμο,μηπώς συγκινηθεί κάποιος

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ:ΣΚΑΙ
Στην ακριτική Κάσο οι δημότες δεν πληρώνουν τέλη, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν έχει συσταθεί η ταμιακή υπηρεσία του δήμου. Ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Ερωτόκριτος εξηγεί ότι ο δήμος έφτασε σε αυτή την κατάσταση λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων που ορίζει ο Καλλικράτης χωρίς ωστόσο να έχει προβλέψει και το ανάλογο προσωπικό.

Με έναν επιπλέον υπάλληλο θα ήταν εφικτή η λειτουργία της ταμιακής υπηρεσίας, η υπάλληλος έχει βρεθεί, ωστόσο φαίνεται πως θα καθυστερήσει πολύ ακόμη η μετάταξή της.

Υπάρχει υπάλληλος που αυτή τη στιγμή εργάζεται στο ΚΕΠ Συντάγματος και έχει εκδηλώσει την επιθυμία να έρθει στο νησί, σημειώνει ο δήμαρχος, ωστόσο δεν μπορεί να μεταταχθεί καθώς δεν έχει συμπληρώσει 5ετής θητεία.

Στην Κάσο προβλέπεται να υπάρχουν 22 άτομα προσωπικό ωστόσο οι υπάλληλοι δεν ξεπερνούν τους 5 και μάλιστα από αύριο θα πρέπει να αφαιρεθεί και ένας καθώς μόλις συνταξιοδοτήθηκε. Θα φάνταζε ανέκδοτο μετά τις ελλείψεις προσωπικού που περιγράφει ο δήμαρχος να τον ρωτήσει κανείς για ύπαρξη τεχνικής υπηρεσίας. «Εδώ δεν έχουμε μόνιμο υπάλληλο καθαριότητας, λεει, πιστεύεται ότι μπορεί να έχουμε αρχιτέκτονα ή μηχανικό»;

Ο Γιώργος Κουριαντάκης είναι ο αντιδήμαρχος του νησιού αλλά όχι μόνο καθώς εκτελεί και χρέη οδηγού απορριμματοφόρου αλλά και υδραυλικού.

Το δίκτυο ύδρευσης του νησιού ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα άλλα ο μοναδικός υδραυλικός δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθήσει όσο θα ήθελε καθώς είναι ΑΜΕΑ. Έτσι σε κάθε διαρροή που διαπιστώνεται σε γεώτρηση ο αντιδήμαρχος ψάχνει τα εργαλεία του...

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο δηλώνει απογοητευμένος ο δήμαρχος της Κάσου αν δεν αλλάξει η κατάσταση θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τον δήμο, λεει, άλλωστε δεν έχει νόημα να είναι ανοιχτός.