Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Οι ''Φίλοι του βουνού της Θάλασσας'' τιμούν τη Κάσο

Αγαπητοί Φίλοι,

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά σε εσάς και την οικογένεια σας, μια χρονιά ειρηνική και δημιουργική για όλους!

ΚάσοςΕμείς, αισιόδοξοι πάντα, σας προσκαλούμε στη κοπή της πίτας μας που θα γίνει και πάλι στη φιλόξενη αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς138 & Ανδρονίκου) τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, Ώρα 19.30.

Φέτος αποφασίσαμε την ημέρα αυτή να σας παρουσιάσουμε ένα από τα μικρότερα νησιά της Δωδεκανήσου την ηρωική και φιλόξενη Κάσο, εγκαινιάζοντας έτσι ένα πρόγραμμα προβολής των πιο μικρών και απομονωμένων νησιών του Αιγαίου που δύσκολα μπορούμε να τα προσεγγίσουμε το χειμώνα ώστε να δημιουργήσουμε εκεί Μουσικά Εργαστήρια. Επιθυμία μας όμως είναι να συμβάλλουμε, ώστε να γίνουν ποιο γνωστά η ιστορία, οι παραδόσεις οι χοροί και η μουσική τους, και παράλληλα να ξεκινήσει μια συνεργασία με τους φορείς των τόπων και μέσω αυτών με τα παιδιά τους που έχουν τόση ανάγκη ευρύτερης επαφής με τη τέχνη και το πολιτισμό.

Φυσικά χωρίς τη στήριξη χορηγών οι δυνατότητες μας είναι περιορισμένες όχι μόνο για αυτά τα νησιά αλλά και για όλα τα υπάρχοντα Μ.Ε. Ήδη επεξεργαζόμαστε ένα πρόγραμμα εξεύρεσης πόρων που περιλαμβάνει μικρές επετειακές εορταγορές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, βραδιές οινογνωσίας και ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις. Για όλες αυτές τις εκδηλώσεις θα ειδοποιηθείτε εγκαίρως και βασιζόμαστε στη συμμετοχή και τη συμβολή σας σε αυτές ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση η ιδέα είναι ευπρόσδεκτη!

Εν τω μεταξύ, θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας μαζί με τους φίλους σας για τη κοπή της πίτας μας.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα € 35 και περιλαμβάνει γεύμα με κρασί, ένα κεφάτο πρόγραμμα παραδοσιακών χορών και μουσικής της Κάσου και όπως πάντα ενδιαφέρον λαχείο.

Παράκληση να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την 31η Ιανουαρίου στο τηλέφωνο 210 3252012 και fax 210 7711804 ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση filoi@filoitoynisiou.gr .