Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Επαφές του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα για την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Κάσου

Σειρά επαφών είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας με εκπροσώπους συνεταιρισμών και φορέων με θέμα την σύναψη συμφωνιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου για την προώθηση των προϊόντων της Περιφέρειας στις ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς και πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάσου κ. Φραγκούλη.

Θέμα της συζήτησης ήταν η στήριξη της τοπικής οικονομίας μέσω της αξιοποίησης της κτηνοτροφίας του νησιού. Συζητήθηκε το πλαίσιο συμφωνίας για προμήθεια αιγοπρόβειου κρέατος από την Κάσο στις ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου και Κω. Επίσης, συζητήθηκε η δημιουργία εργαστηρίου τυποποίησης μελιού και παραδοσιακών προϊόντων.

Επιπρόσθετα, έγιναν οι πρώτες συζητήσεις αναφορικά με την στήριξη δημιουργίας καταστήματος πώλησης τοπικών προϊόντων σε κεντρικό σημείο του Πειραιά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προς την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων.

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης συνεδρίασε με το ΔΣ του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ρόδου-Χάλκης-Τήλου με θέμα την προώθηση του ροδίτικου μελιού στην τοπική αγορά και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τυποποίηση και εξωστρέφεια των μελισσοκομικών προϊόντων όπως επίσης και τη στήριξη του καταφυγίου της Ελληνικής Μέλισσας στο Καστελόριζο από τον μελισσοκομικό συνεταιρισμό. Το καταφύγιο της Ελληνικής Μέλισσας και εκτροφής βασιλισσών θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Δήμο Μεγίστης.