Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Εξοντωτικά πρόστιμα για Κάρπαθο - Κάσο

Τις επόμενες 3 ήμερες η βουλή ψηφίζει διάταξη με την οποία τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα σε κάποιες λίγες περιοχές όπως η ακριτική μας Κάσος και Κάρπαθος αυξάνονται κατά 75%.
Ένα άδικο μέτρο το οποίο προβλέπει ως τιμή ζώνης για τον καθορισμό των προστίμων στις περιοχές που δεν έχει καθορισθεί, τη μέση τιμή ζώνης της περιφέρειας (εν προκειμένω το Ν. Αιγαίο) με αποτέλεσμα η Κάρπαθος και η Κάσος να συγκρίνεται με την Ρόδο-Μύκονο-Πάρο-Σαντορίνη...Αν εφαρμοσθεί η διάταξη η Κάρπαθος και η Κάσος θα έχει ενιαία τιμή ζώνης περίπου 1.080 € όταν η Σύρος και η Νάξος έχει από 500 €, η Πάρος και η Ρόδος από 600 €... η Κως και η Κάλυμνος από 650 €.
Να σημειωθεί ότι για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χωρών (ν.3843/2010) ελαμβάνετο υπόψη η ελάχιστη τιμή του νομού Δωδεκανησου τα 600 € ενώ τώρα πάμε στην μέση τιμή της περιφέρειας.
Με πρωτοβουλία της μόνιμης επιτροπής Καρπάθου του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος αύριο το δημοτικό συμβούλιο προχώρα σε σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας - ο δήμαρχος ενημερώνει τους βουλευτές της περιφέρειάς μας ενώ και από πλευράς μας μέσω των κεντρικών τμημάτων του ΤΕΕ προσπαθούμε να παρεμβούμε ώστε να αλλάξει η συγκεκριμένη διαταξη.
Λόγω του κατεπείγοντος και επειδή το νομοσχέδιο βρίσκεται στην ημερησία διάταξη της εβδομάδας ελπίζουμε στη στήριξή σας και τη δημοσιοποίηση του θέματος.
Πρόθυμοι για κάθε πληροφορία και δυνατότητα παρέμβασης.
Ευχαριστούμε
για την μ.ε. ΤΕΕ Καρπάθου
Νίκος Μπερτζουάνης - αρχιτέκτονας
Πρόεδρος