Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Παυλίδη

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου - τ. Υπουργός Αριστοτέλης Α. Παυλίδης, Παυλίδης μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Δήμαρχο Κάσου κ. Δ. Ερωτόκριτο στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΤΕΔΚΔ στη Ρόδο, επισκέφθηκε σήμερα την Κάσο, όπου στο Δημαρχείο είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα του νησιού. Ο Α. Παυλίδης τους ενημέρωσε ότι υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του ΥΠΕΧΩΔΕ και της εργοληπτικής εταιρίας ΑΤΟΜΟΝ ΑΕ για την κατασκευή του λιμενικού έργου της Κάσου (επέκταση προσήνεμου μώλου).
Πρόκειται για το επί μία 20ετία συζητούμενο λιμενικό έργο της Κάσου, το οποίο θα προσφέρει πλήρη προστασία στις λιμενικές εγκαταστάσεις που έχουν κατασκευαστεί και οι οποίες υφίστανται συχνά ζημιές λόγω θαλασσοταραχής. Το περίφημο λιμάνι της Κάσου, ένα έργο «φάντασμα», μπαίνει επιτέλους στη διαδικασία ολοκληρώσεώς του. Είναι μία από τις «παλιές εκκρεμότητες» για τις οποίες ο κ. Παυλίδης, μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού περί χρηματοδοτήσεως του, ανέλαβε την υποχρέωση προωθήσεως όλων των διαδικασιών, ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή η οποία άρχισε κατά την περίοδο που ο ίδιος διετέλεσε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Το αρχικό συμβατικό αντικείμενο είναι 7,6 εκ ευρώ και έχει χρόνο περαίωσης 30 μήνες (παράδοση τέλος Μαΐου 2010).
Το έργο αυτό παράλληλα προς το κατασκευαζόμενο νέο αεροσταθμό της Κάσου αποτελούν βασικότατα έργα υποδομής του νησιού, τα οποία συμπληρώνονται από τις παρεμβάσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των Μικρών Νησιών του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων σημαντικότερη είναι η κατασκευή του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κάσου, για το οποίο ο Δήμος έθεσε στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας το αναγκαίο οικόπεδο.