Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Σύντομα νέα από τη Κάσο

1.Συνεργείο του ΟΤΕ βρίσκεται στη Κάσο από τα τέλη Ιουνίου για να εγκαταστήσει δίκτυο οπτικής ίνας που θα συνδέεται με υποθαλάσσιο δίκτυο καλωδίων έως την Κάρπαθο. Η συγκεκριμένη σύνδεση θα δώσει την δυνατότητα και στους Κασιώτες να γνωρίσουν και να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες τα ευρυζωνικότητας (τεχνολογία ADSL)
2.Την ακριβότερη τιμή αμόλυβδης βενζίνης σε όλη την Ελλάδα είχε το Δημοτικό πρατήριο της Κάσου ¨ΕΚΟ¨ στις 16 Ιουλίου 2008.Μετά από έρευνα που κάναμε στην ιστοσελίδα του Υπουργείο Ανάπτυξης η τιμή 1,409 Ευρώ /λίτρο ήταν η υψηλότερη σε ολόκληρη την Ελλάδα.
3.Ένα άλλο έργο πνοής για τη Κάσο που δε λέει να τελειώσει είναι η ύδρευση. Η τύχη του μηχανικού που έχει αναλάβει το έργο…αγνοείται .Παρ’ολο πού το υπόγειο δίκτυο των σωλήνων έχει τοποθετηθεί δεν έχει πραγματοποιηθεί η σύνδεση του με τις γεωτρήσεις. Επίσης πολλά σημεία του οδικού δικτύου που είχαν σκαφτεί για να τοποθετηθούν οι σωλήνες βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Πολλά παράπονα και για την ποιότητα του νερού καθώς σε όλους τους οικισμούς το νερό δεν διαφέρει και πολύ από το θαλασσινό! Ο ίδιος μηχανικός είχε αναλάβει την ασφαλτόστρωση του δρόμου Πόλι-Αρβανιτοχωριού. Η επιτροπή όμως της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που επιθεώρησε το έργο διαπίστωσε κακοτεχνίες και υποχρέωσε τον εργολάβο να το φτιάξει ξανά από την αρχή!!!