Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Ενημέρωση Επαρχείου

«Επίσκεψη γιατρών Αιγαίου στην Επαρχία Καρπάθου – Κάσου »
  • Πολυπληθές κλιμάκιο γιατρών θα επισκεφθεί το επόμενο επταήμερο την Επαρχία Καρπάθου - Κάσου φιλοξενούμενοι από το Επαρχείο Καρπάθου – Κάσου και την Επαρχιακή Επιτροπή Υγείας, όπως και την προηγούμενη χρονιά. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κ.Υ. Καρπάθου , στο Π.Π.Ι. Κάσου και στο Π.Ι. Ολύμπου, σε συνεργασία με τις τοπικές υγειονομικές μονάδες.
    Το ιατρικό κλιμάκιο αποτελείται από την μη κυβερνητική μη κερδοσκοπική οργάνωση « ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ» με έδρα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης από την Κυριακή 20/07 μέχρι και το Σάββατο 26/07.
    Οι ειδικότητες που συμμετέχουν είναι οι εξής:
    Ορθοπεδικοί
    Πνευμονολόγοι
    Οφθαλμίατροι
    Ουρολόγος
    Χειρούργοι
    Γυναικολόγοι
    Ω.Ρ.Λ.
    Γαστρεντερολόγος
    Τεχνικοί Ακτινολόγοι
    Δερματολόγος (Μέχρι Πέμπτη)
    Ψυχίατρος
    Παιδογαστρεντερολόγος
    Μικροβιολογικό εργαστήριο
    Ψυχολόγος
    Καρδιολόγοι
    Οι παραπάνω ειδικότητες θα εξετάζουν ασθενείς από τις 09:00 – 15:00.
    Από Δευτέρα 14/07/08 μέχρι και Παρασκευή 18/07/08 θα δίνονται αριθμοί προτεραιότητας για όλες τις ειδικότητες από υπεύθυνο υπάλληλο , ορισμένο από το Επαρχείο Καρπάθου – Κάσου στην υποδοχή του ΚΥ Καρπάθου.

Συνεδρίασε η Επαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού

Η Επαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού συνεδρίασε στο Επαρχείο Καρπάθου – Κάσου μετά από πρόσκληση του προέδρου της Μ Ερωτόκριτου.
Ο Έπαρχος αφού εξέθεσε τις ενέργειες που έγιναν από το Επαρχείο για την ανάπτυξη των βασικών τομέων που συντελούν στην προώθηση της Καρπάθου (κυρίως) και της Κάσου ως τουριστικών προορισμών, αναφέρθηκε στην Ακτοπλοΐα, την Υγεία, την Παιδεία. Κατόπιν η επιτροπή στράφηκε σε συγκεκριμένες δράσεις τις οποίες θα προταθούν προς τον αρμόδιο οργανισμό της Νομαρχίας του Δ.Ο.Τ.
Για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος:
Την πληρωμή του ενοικίου περιπτέρων στις διάφορες τουριστικές εκθέσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο εξωτερικό, το οποίο είναι βασικό μια και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο την συμμετοχή της Επαρχίας σε αυτές τις εκθέσεις.
Την συγκέντρωση κειμένων και φωτογραφικού υλικού για όλη τη Κάρπαθο και την Κάσο προκειμένου να εκδοθεί φυλλάδιο έντυπο και mini disk, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων και τους τοπικούς φορείς.
Για την ασφαλή μετακίνηση των τουριστών:
Την συντήρηση του οδικού δικτύου το οποίο έχει πολλές λακκούβες και την να τοποθετηθεί σήμανση στον δρόμο ώστε οι επισκέπτες να προσέχουν τα επικίνδυνα σημεία σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Επαρχείου.

Την τιμητική διάκριση ειδικής κατηγορίας τουριστών :
Την απονομή από τον Έπαρχο και το Επαρχιακό συμβούλιο, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Καρπάθου, (η οποία θα αποστέλλει κατάσταση με τα ονόματα των διακεκριμένων τουριστών), τιμητικής επιστολής σε εκείνους τους τουρίστες που επισκέπτονται πάνω από 10 χρόνια συνεχώς, την Κάρπαθο.