Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Βραβεία σε αριστούχους μαθητές από σχολεία νησιών του Αιγαίου


Με τον αιγαιοπελαγίτικο πολιτισμό στον νου και την όμορφη θάλασσα και τον ουρανό του νησιού τους να ταξιδεύει τα όνειρά τους, οι μαθητές του Αιγαίου, που μοχθούν στα θρανία, χωρίς τις δυνατότητες που έχουν τα παιδιά στις πόλεις, αρίστευσαν και διακρίθηκαν στα μαθήματα, στις τέχνες και στον αθλητισμό.
Το πρωί του Σαββάτου, στο κτίριο της Παλιάς Βουλής, τα νιάτα των νησιών του Αιγαίου βραβεύτηκαν, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ένιωσαν μεγάλη χαρά και συγκίνηση λαμβάνοντας το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Η Παλιά Βουλή γέμισε με τα χαμόγελα παιδιών από Αστυπάλαια, Κάσο, Κάρπαθο, Λήμνο, Αγιο Ευστράτιο, Λειψούς, Καστελόριζο, Πάτμο, Νίσυρο, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Αμοργό, Ανάφη, Θηρασιά, Δονούσα, Φούρνους, Οινούσες, Ψαρά, Ιο, Κέα, Αντίπαρο, Κίμωλο, Κουφονήσια, Κύθνο, Σίκινο, Σίφνο, Φολέγανδρο, Μυτιλήνη και Τήνο. Ο υπουργός ΕΝΑΝΠ, Αναστάσης Παπαληγούρας, ευχήθηκε στα παιδιά να συνεχίσουν και να παλέψουν για ακόμα λαμπρότερες διακρίσεις στο μέλλον, ενώ ο υφυπουργός Π. Καμμένος εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών και τα συνεχάρη θερμά.

Αξίζει να σημειωθεί πως 123 μαθητές, σπουδαστές και αθλητές φιλοξενήθηκαν από το ΥΕΝΑΝΠ στην Αθήνα, προχτές το βράδυ παρακολούθησαν θεατρική παράσταση και χτες επισκέφτηκαν τους Δελφούς.

Η μαθήτρια Μαρίνα Γεωργ. Κυριάκου από την Κάσο δήλωσε: «Βρισκόμαστε στους Δελφούς και γνωρίσαμε παιδιά από όλα τα νησιά. Μας πήγαν και στην Αράχοβα και σε θέατρο. Είμαστε χαρούμενοι όλοι μας. Τελείωσα το γυμνάσιο με 19 απολυτήριο και τώρα είμαι στο λύκειο.

Εμείς δεν έχουμε τις δυνατότητες των παιδιών στην πόλη, αλλά έχουμε άξιους καθηγητές, που μας βοηθάνε πολύ. Ηταν μεγάλη τιμή για μένα που γνώρισα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μου έδωσε το βραβείο Συγκινήθηκα πολύ. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παπούλια και τον υπουργό».Από το γυμνάσιο της Κάσου μαζί με τη Μαρίνα βραβεύτηκε και η Σοφία Κων. Τσουκαλά.

*με πληροφορίες από την εφ. "ΕΘΝΟΣ"