Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Νέος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου ο π.Ναθαναήλ!

Χθες Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009 η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, με πρόταση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου, εξέλεξε παμψηφεί νέο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου τον πολύ αγαπητό μας π.Ναθαναήλ Διακοπαναγιώτη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Καρπάθου και Κάσου και Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου.

Η Κάρπαθος και η Κάσος αναφωνεί το ΑΞΙΟΣ με αισθήματα χαράς και λύπης! Χαράς για την άξια προαγωγή ενός ανθρώπου αφιερωμένου ολοκληρωτικά στην Εκκλησία μας και λύπης γιατί αποχωρίζεται έναν πολύτιμο συνεργάτη του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.Αμβροσίου και εκλεκτό κληρικό.

Η χειροτονία του θα γίνει στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Εψηφισμένου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου

κ.ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΔΙΑΚΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

· Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ (κ. κ. Φίλιππος) Διακοπαναγιώτης, γεννήθηκε την 3-9-1960 στην Αντιμάχεια της Κω Δωδεκανήσου.

· Σπούδασε δημοσιογραφία και υπηρέτησε ως έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού τη στρατιωτική του θητεία.

  • Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών τo 1986 και από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1998.

· Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1985 και Πρεσβύτερος το 1986 από τον Γέροντά του Σεβασμ. Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιο. Υπηρετεί από το 1986 ως Ιεροκήρυξ και από το 1985 ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου.

· Είναι αδελφός της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών, της οποίας έχει γράψει και τη σύντομη ιστορία. από τo 1985. To 2000 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος και η περί Αυτόν η Αγία και η Ιερά Σύνοδος τον απεκατέστησε και τον διώρισε Κανονικόν Ηγούμενον.

· Το 1994 κατά την επίσκεψή του στα Δωδεκάνησα και την Κάρπαθο ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος του επέδωσε τον Χρυσούν Σταυρόν της εν ΔωδεκανήσΕκκλησίας του Οικουμενικού θρόνου.

· Το 1998 ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της Κοινότητος Απερίου Καρπάθου και του επεδόθη το χρυσό κλειδί της Κοινότητος.

· Το 1999 ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του ενοποιημένου Δήμου Καρπάθου και του επεδόθη το Χρυσούν Μετάλλιο.

· Το 2003 ο Σύλλογος Πηγαδιωτών Καρπάθου Αττικής τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος και του επέδωσε και τη σχετική πλακέτα.

· Είναι επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ομόνοια» Απερίου.

· Ασχολείται με την λαογραφία και την ποίηση, συμμετέχοντας σε συλλογικές και ατομικές εκδοτικές προσπάθειες.

· Συνεργάζεται με τον Καθηγητή της Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μηνά Αλ. Αλεξιάδη για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα: «Η λαϊκή Λατρεία και η Εθιμική Θρησκευτική συμπεριφορά των κατοίκων της Καρπάθου».

· Γνωρίζει την αγγλική γλώσσα.
Πηγή: από την προσωπική σελίδα του συμπατριώτη μας π.Καλλίνικου Μαυρολέων http://papakallinikos.wordpress.com