Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ικανοποιητική σύμφωνα με το Δήμαρχο Κάσου η συγκοινωνία(!!!!!)

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα <<ΠΡΟΟΔΟ>> της Ρόδου ο Δήμαρχος Κάσου Δημήτριος Ερωτόκριτος τόνισε ότι: <<Οι καθυστερήσεις και οι μικρές ταχύτητες των πλοίων είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Κάσου. Ο ίδιος δηλώνει μάλιστα, ότι σε περίπτωση που δε γίνει κάτι άμεσα, στο μέλλον και κυρίως μετά το διαγωνισμό της 11ης Μαρτίου, οι δυσκολίες του νησιού πρόκειται να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες, ενόψει κιόλας της επικείμενης τουριστικής περιόδου. Ο κ. Ερωτόκριτος συγκεκριμένα λέει τα εξής: «Τα προβλήματα είναι γνωστά με τις θαλάσσιες προσεγγίσεις. Έχουμε καθυστερήσεις, μικρές ταχύτητες των πλοίων και διάφορες άλλες δυσκολίες, ενώ μέσα σε όλα προστίθενται και τα προβλήματα με τις επισχέσεις εργασίας των ναυτικών που έχουν γίνει στο παρελθόν. Αν και έχουμε τη διαβεβαίωση από τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ότι στο διαγωνισμό της 11ης Μαρτίου θα υπάρξει ενδιαφέρον από ναυτιλιακές εταιρείες, ωστόσο η κατάσταση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου κρίνεται ικανοποιητική*. Σε περίπτωση όμως που δε γίνει κάτι και μετά το διαγωνισμό, τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα».
*(ΜΑΛΙΣΤΑ!!!!!!! -την ίδια ώρα όμως κ. Δήμαρχε το ΡΟΔΑΝΘΗ εκετελούσε το Εξπρές του δρομολόγιο,αντί για Πειραιά-Σαντορίνη-Κάσο,Πειραιά-Σαντορίνη-Ηράκλειο-Σητεία-Κάσο και ως δήμος από τη μεριά σας έπρεπε να αντιδράσετε στην επανελλειμένη κοροίδα τόσο του Υπουργείου όσο και του ακτοπλόου!)

Διαφορετικές εκτιμήσεις από τους Δημάρχους Καρπάθου και Χάλκης

Την ίδια ώρα οι δήμαρχοι Καρπάθου κ. Μιχάλης Ιωαννίδης και Χάλκης κα. Ελένη Παναγή που επίσης βρίσκονται ακτοπλοιικά στην ίδια μοίρα με τη Κάσο σημειώνουν:
«Όπως είναι η κατάσταση δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι. Δεν είναι αυτά που περιμέναμε, καθώς παρουσιάζονται σημαντικές καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων, δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Περιμένουμε την εξέλιξη του διαγωνισμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου για να δούμε ποια θα είναι η συμμετοχή των ναυτιλιακών εταιριών για την Κάρπαθο. Θεωρούμε αναγκαία και απαραίτητη τη δρομολόγηση του «Blue Star» από Ρόδο για Κάρπαθο, όπως είχε γίνει το καλοκαίρι του 2007» δηλώνει ο κ. Ιωαννίδης.
Η Δήμαρχος Χάλκης κα.Ελένη Παναγή από την μεριά της επισημαίνει: «κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε τα αυτονόητα, δηλαδή καθημερινή σύνδεση με την πρωτεύουσα του Νομού, με πλοία σύγχρονα και ασφαλή σε σταθερή, όμως, βάση για να μπορέσουμε επιτέλους κι εμείς να «σχεδιάσουμε» και να προγραμματίσουμε κάποια πράγματα.
Φτάνει πια! Όχι άλλα σαπιοκάραβα αγνώστου αφίξεως και αναχωρήσεως».