Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Κατάθεση ερώτησης για την μετατροπή των καταστημάτων ΟΤΕ Καρπάθου και Κάσου σε εισπρακτικά σημεία

Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών και επικοινωνιών κ. Στυλιανίδη κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ζωίδης με θέμα το κλείσιμο του καταστήματος ΟΤΕ Αρχαγγέλου και την μετατροπή των καταστημάτων Καρπάθου και Κάσου σε εισπρακτικά σημεία.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζωίδης αναφέρει:

«Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι η διοίκηση του ΟΤΕ προχωρά στην εφαρμογή μιας απόφασης που βρίσκει αντίθετη σύσσωμη την κοινωνία της Δωδεκανήσου, καθώς κλείνουν τα γραφεία της επιχείρησης στον Αρχάγγελο Ρόδου και τα καταστήματα Καρπάθου και Κάσου μετατρέπονται σε εισπρακτικά σημεία.

Θεωρούμε ότι δεν εξετάστηκε και δεν αξιολογήθηκε η πραγματική διάσταση του θέματος που δεν είναι άλλη από την επιβεβλημένη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, ενισχύοντάς τα μάλιστα με επιπλέον προσωπικό.

Η μέχρι τώρα λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ σε ιδιόκτητα κτίρια, αποδείχθηκε αμφίδρομα επωφελής τόσο για τους πολίτες όσο και για τον οργανισμό. Το μόνο ουσιαστικά που θα πετύχει η απόφαση κατάργησης των εν λόγω γραφείων είναι η ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων αλλά και η απαξίωση του ΟΤΕ. Οι πολίτες θα υποχρεωθούν να στραφούν σε ιδιωτικές εταιρίες, με αποτέλεσμα την σοβαρή οικονομική ζημιά για τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας. Ταυτόχρονα δημιουργείται στους νησιώτες η αίσθηση της εγκατάλειψης και της υποβάθμισης.

Δεδομένου ότι:

-το επαρχείο Καρπάθου- Κάσου έχει 7.500 κατοίκους και ο Αρχάγγελος 7.780 κατοίκους

-οι υπηρεσίες που παρέχονται από τον ΟΤΕ στους κατοίκους των νησιών μας είναι ιδιαίτερα σημαντικές

-πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι η επικοινωνία των κατοίκων των νησιών της ακριτικής Δωδεκάνησα είναι ιδιαίτερα προβληματική λόγω της έλλειψης συγκοινωνιακών μέσων και όχι μόνο

-οι πολίτες θα αναγκαστούν να καταφύγουν σε ιδιωτικές εταιρίες για να εξυπηρετηθούν και έτσι ο ΟΤΕ θα περιορίσει αισθητά την πελατειακή του βάση

-η υπηρεσία απασχολεί μισθοσυντήρητους υπαλλήλους, των οποίων διακυβεύεται το εργασιακό τους μέλλον και οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν λόγω της μείωσης των δραστηριοτήτων του οργανισμού

-η έντονη και συνεχής δραστηριότητα του ΟΤΕ στην περιοχή μας είναι εθνική ανάγκη και έχει ύψιστη σημασία για όλους τους κατοίκους της Δωδεκανήσου. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η διεύρυνση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και η πιο αποτελεσματική προσφορά των υπηρεσιών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Ισχύει πράγματι ότι πρόκειται να κλείσουν τα γραφεία του Αρχαγγέλου και να μετατραπούν σε εισπρακτικά σημεία τα καταστήματα Καρπάθου και Κάσου;
  2. Πώς θα αντιμετωπίσει την συνταγματική πλέον επιταγή της ισομερούς οικονομικής ανάπτυξης όλων των περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου κατ’ απόλυτη και εξειδικευμένη προτεραιότητα;»