Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

4η Έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός», στον ΟΛΠ

Συμμετέχει και η Κάσος,εκπροσωπούμενη από το Σύλλογο των Ελλάδι Κασίων,όπου θα παρουσιάσει το έθιμο του Κασιώτικου Γάμου το Σάββατο 17 Απριλίου 2010 και ώρα 12:30μμ στο πέριπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου.
Έκθεση με θέμα την ελληνική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό διοργανώνουν στις 16,17 & 18 Απριλίου 2010 στον ΟΛΠ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού., η Νομαρχία Πειραιά, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης - Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Στην έκθεση συμμετέχουν φορείς του Πολιτισμού από όλη τη χώρα, Νομαρχίες, Δήμοι, Πολιτιστικοί Οργανισμοί, Πολιτιστικοί σύλλογοι, λαογραφικά μουσεία, λαϊκοί τεχνίτες, επαγγελματίες που ασχολούνται με το χώρο του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης και τέχνης καθώς και έντυπα πολιτιστικού περιεχομένου.
Τιμώμενη περιοχή για τη φετινή διοργάνωση είναι η «καθ' ημάς Ανατολή», η Μικρά Ασία, ο Πόντος και η Καππαδοκία, όπου θα ξεδιπλωθεί από το σύνολο των προσφυγικών σωματείων που συμμετέχουν, το μεγαλείο του πολιτισμού των αλησμόνητων πατρίδων.
Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου παράλληλα με την έκθεση, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, με την παρουσία και τη συνεργασία πολιτιστικών φορέων, συλλόγων, χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων, θέατρα σκιών και θεατρικές ομάδες. Παράλληλα προσφέρονται εδέσματα και παραδοσιακά προϊόντα από τις περιοχές που συμμετέχουν.