Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Επισκέφθηκε τα νησιά Κάσο και Κάρπαθο


Στην Κάσο και την Κάρπαθο μετέβη ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλης ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΣ με τον συνεργάτη, του Ειδικό Σύμβουλο κ. Αντώνη ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ.
Το πρωί της Τρίτης 27 Απριλίου 2010 ήταν στην Κάσο, στην οποία τον ξενάγησε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ, και επισκέφθηκαν τις σημαντικότερες υποδομές και τα εν εξελίξει έργα στο Νησί.
Ακολούθησε συνάντηση στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων όπου αναλύθηκε ενδελεχώς το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, καθώς και οι πράξεις ( έργα και ενέργειες) που ενεγράφησαν και προωθούνται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης - Νήσων Αιγαίου (ΠΕΠ ΚΝΑ), στα Τομεακά Προγράμματα των Υπουργείων καθώς και στο Ειδικό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας Νοτίου Αιγαίου ( ΕΠΑΝΑ).
Από πλευράς του Δήμου ζητήθηκε η ένταση της συνδρομής της Περιφέρειας και των Υπηρεσιών της στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Κάσου, ο οποίος στερείται Τεχνικών Υπηρεσιών. Τέλος, αναλύθηκε στο Δήμαρχο και στους Δημοτικούς Συμβούλους η μεταβολή της διοίκησης που επέρχεται με το πρόγραμμα ‘'Καλλικράτης''.
Το απόγευμα ο ΓΓ και ο Συνεργάτης του μετέβησαν στην Κάρπαθο όπου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Έπαρχο κ. Βασίλη ΤΣΑΜΠΑΝΑΚΗ και το Δήμαρχο κ. Μιχάλη ΙΩΑΝΝΙΔΗ. Ακολούθησε επίσκεψη στα Δημοτικά Διαμερίσματα (Χωριά) του Δήμου Καρπάθου καθώς και στα σημαντικότερα από τα εν εξελίξει έργα.
Το βράδυ ο ΓΓ παρευρέθη στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου όπου του παρουσιάστηκε η αναπτυξιακή φυσιογνωμία και ο περαιτέρω σχεδιασμός του Δήμου και συζήτησαν διεξοδικά για τις πράξεις (έργα και ενέργειες) που ο Δήμος Καρπάθου έχει εγγράψει και προωθεί στο ΠΕΠ στα Τομεακά Προγράμματα και στο ΕΠΑΝΑ.
Την Τετάρτη ο ΓΓ συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Έπαρχο και τον συνεργάτη του μετέβησαν οδικώς στην Κοινότητα Ολύμπου και στο Διαφάνι προκειμένου να δει προσωπικά την εξέλιξη του Έργου της οδού ‘'ΣΠΟΑ - ΟΛΥΜΠΟΣ'' και να ενημερωθεί από την εταιρεία που κατασκευάζει το έργο για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Σημειωτέον ότι για το εν λόγω έργο διετέθησαν από το ΕΠΑΝΑ 2.5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είναι διατιθέμενα για να απορροφηθούν έως το τέλος του έτους.
Ο ΓΓ στο Διαφάνι επισκέφθηκε τη Λιμενική εγκατάσταση και τα Γραφεία του Φορέα Διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής της Βορείας Καρπάθου και συνομίλησε με κατοίκους για προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κορυφαίο αυτό της ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης.
Στην Όλυμπο περπάτησε, στον μοναδικής ομορφιάς και ιστορικής αξίας, οικισμό, όπου η τοπική παράδοση είναι ζώσα και ακμάζουσα. Με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητας Ολύμπου συζήτησαν και εξέτασαν τις πράξεις που είναι εγγεγραμμένες και προωθούνται στο ΠΕΠ στα Τομεακά Προγράμματα και στο ΕΠΑΝΑ.
Τέλος, συζητήθηκε και το πρόγραμμα ‘'Καλλικράτης''.
Την Παρασκευή ο ΓΓ και οι Συνεργάτες του θα μεταβούν στην Νίσυρο.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΗΛ. ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΣ

Πηγή:Ροδιακή