Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Αυξημένα τα εισιτήρια της Ολυμπιακής από και πρός Κάσο

Αποκομμένοι νιώθουν οι κάτοικοι της Κάσου από τον κορμό της Χώρας. Μπορεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Αθήνα και με τη Ρόδο να είναι ικανοποιητική, οι πτήσεις της Ολυμπιακής όμως μειώθηκαν, ενώ αυξήθηκε και το κόστος των εισιτηρίων. Πριν την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής το νησί της Κάσου συνδεόταν με εννέα πτήσεις την εβδομάδα με την Αθήνα και τη Ρόδο. Τώρα οι πτήσεις μειωθήκαν στις έξι την εβδομάδα. Για πολλούς ακρίτες οι πτήσεις έχουν καταντήσει απαγορευτικές, με αποτέλεσμα όταν υπάρχει άμεση ανάγκη να μεταβούν στην Αθήνα ή στη Ρόδο να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνο.
Ενώ πριν για την πτήση από Αθήνα προς Κάσο με ενδιάμεσο σταθμό τη Ρόδο ίσχυε διαφορετική τιμολογιακή πολιτική και το εισιτήριο ήταν οικονομικότερο, τους τελευταίους μήνες αυξήθηκε το κόστος. Οι ταξιδιώτες επιβαρύνονται για το σκέλος της πτήσης από Ρόδο προς Κάσο.
«Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι πλέον απαγορευτικές για τους κατοίκους της Κάσου. Δεν φτάνει που μειώθηκαν οι πτήσεις προς Αθήνα και Ρόδο από εννέα την εβδομάδα σε έξι, το κόστος των εισιτηρίων είναι απαγορευτικό. Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική υπάρχει επιβάρυνση για το σκέλος της πτήσης από Ρόδο προς Κάσο. Για πολλούς κατοίκους της Κάσου δεν είναι πλέον προσιτό μέσο το αεροπλάνο και συνεπώς υπάρχει πρόβλημα όταν θα πρέπει να ταξιδέψουν άμεσα προς Αθήνα», δήλωσε ο Δήμαρχος Κάσου, Δημήτρης Ερωτόκριτος.
Πηγή: εφ. ΠΡΟΟΔΟΣ της Ρόδου