Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρίες για τις συγκοινωνίες!


Στα ''ύψη'' οι τιμές των αεροπορικών εισητηρίων-Χωρίς ανταπόκριση το Αθήνα-Κάσος


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

(Απο)σύνδεση νησιών της Δωδεκανήσου

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Κάθε χρόνο, δυο φορές, μια περί τα τέλη Οκτώβρη και μια περί τα τέλη Μάρτη, είμαστε αναγκασμένοι να μαζέψουμε όλα τα κακώς προγραμματισμένα που αφορούν στη σύνδεση των νησιών μας, τόσο την ακτοπλοϊκή, όσο και την αεροπορική και να προσπαθούμε απεγνωσμένα να προκαλέσουμε τη μερική έστω διόρθωση αυτών. Πιστοί λοιπόν σε αυτό το άχαρο «ραντεβού», σας παραθέτουμε όσα προβλήματα καταγράψαμε μέχρι σήμερα, που αφορούν χρονικά, στη χειμερινή, δηλαδή στη δυσκολότερη, από κάθε άποψη, περίοδο, για τα νησιά μας.
Πρώτα, αναφερόμαστε στα σοβαρότατα προβλήματα της αεροπορικής σύνδεσης.
Το διαχρονικό, σοβαρότατο και άλυτο πρόβλημα της αεροπορικής σύνδεσης είναι το υψηλό κόστος των εισιτηρίων, το οποίο σημειωτέον, ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ! Το εύλογο ερώτημά μας είναι, εάν δεν επιδοτείτο το εισιτήριο, πόσο θα πλήρωνε ένας επιβάτης για να πάει στη Κάλυμνο, στην Αστυπάλαια, στο Καστελλόριζο ή στην Κάσο;
Εξ ίσου σημαντικό πρόβλημα είναι η ανταπόκριση των πτήσεων ΑΘΗΝΑ – ΡΟΔΟΣ – (ΚΑΡΠΑΘΟΣ, ΚΑΣΟΣ, ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ) που κάθε χρόνο είναι «λειψή», με παραλλαγές ! Για του λόγου το αληθές, μπορεί κανείς να ανατρέξει στην αντίστοιχη περσινή επιστολή διαμαρτυρίας, επιλέγοντας στην φετινή επιστολή να περιοριστούμε στα νέα «κακώς κείμενα». Συγκεκριμένα, φέτος, το πρόβλημα «υπεραπλουστεύτηκε», αφού καμία εταιρεία (Ολυμπιακή – ΑΕGEAN) δεν έχει προγραμματίσει πτήση για Ρόδο πριν από την 09.00, οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού για επιβάτη της πτήσης 034, με προορισμό Κάρπαθο και Κάσο. Επιπρόσθετα, η πτήση Ρόδου – Καστελλορίζου εκτελείται την 12.50, ενώ έχει χιλιοκαταγραφεί, ότι κατά τις μεσημβρινές ώρες, υπάρχουν συχνά αέρια ρεύματα στην περιοχή του Καστελλορίζου, που καθιστούν την αεροπορική σύνδεση απαγορευτική!
Τα προβλήματα δυστυχώς της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεν μας κουράζουν, να τα καταγράψουμε, αφού παραμένουν σταθερά, διαχρονικά και καθοριστικά για την όποια μοίρα της ζωής των κατοίκων των νησιών μας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε – επαναλαμβάνουμε:
α. Τα ατελείωτα «σήριαλ» των διαγωνισμών για τις άγονες γραμμές, σε συνδυασμό με τις εμφανιζόμενες οικονομικές ζημιές των ακτοπλοϊκών εταιρειών και τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τις εν λόγω εταιρείες.
β. Την υποχρέωση της Πολιτείας για καθιέρωση συνθηκών ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών, μεταξύ των πολιτών, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με την ευθύνη λοιπόν της εκπροσώπησης του μεγαλύτερου μέρους της Δωδεκανησιακής παροικίας στην Αττική, η Ομοσπονδία μας καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να αναλάβουν τις αναλογούσες ενέργειες, κατά περίπτωση.
Πειραιάς, 22 Οκτωβρίου 2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ΄ Υποδομών κ. Κωστής Χατζηδάκης
Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ΄ Αιγαίου κ. Κώστας Μουσουρούλης.
Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.
οι βουλευτές του Νομού
Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
Ολυμπιακή
AEGEAN
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου
οι Δήμαρχοι των Νησιών
τα Διοικητικά Συμβούλια των Παροικιακών Φορέων Αττικής - ΜΜΕ