Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση από πρώην Επαρχείο Καρπάθου -Κάσου

Συναντήσεις-Συνεργασία του Ε.Π.Σ. Καρπάθου-Κάσου με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου 

 Με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο είχε δύο φορές συνεργασία ο Ε.Π.Σ. της Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος.
 Κατά τη συνάντηση που έγινε στη Ρόδο, εξετάστηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τα νησιά Κάρπαθο και Κάσο, όπως ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του οδικού άξονα Σπόα-Όλυμπος, η συντήρηση των οδικών δικτύων Κάσου και Καρπάθου, η κατασκευή του σφαγείου της Κάσου καθώς επίσης και η προμήθεια του εξοπλισμού/μηχανισμού για τον καθαρισμό του νερού ύδρευσης των δύο νησιών. 
Κατά τις συναντήσεις αυτές διαπιστώθηκε η διάθεση από τη περιφερειακή αρχή να επισπευτούν οι διαδικασίες υλοποίησης των παραπάνω ενεργειών, δράσεις οι οποίες θα αναβαθμίσουν σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Στη δεύτερη συνάντηση παρόν ήταν και ο δήμαρχος της Κάσου Δημήτρης Ερωτόκριτος.

 Συγχαρητήρια Επιστολή στους Επιτυχόντες Πανελλαδικών Εξετάσεων 2012 

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος απέστειλε στους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και αποφοίτησαν από τα σχολεία των δύο νησιών την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή με τον σχετικό έπαινο: Θα ήθελα έστω και εγγράφως να απευθυνθώ στον καθένα από εσάς και να σε συγχαρώ για την επιτυχία σου στην εισαγωγή σου στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Η επιτυχία αυτή αντανακλά στην προσπάθεια που έκανες εσύ βασικά αλλά και οι άλλες δύο συνιστώσες της επιτυχίας σου, η οικογένειά σου και οι καθηγητές σου. Θα ήθελα να σου ευχηθώ καλή πρόοδο, να αδράξεις οπωσδήποτε την ευκαιρία που σου δίνεται μέσα από τις επιστημονικές γνώσεις που θα αποκομίσεις, να πάρεις στα χέρια σου και να καθορίσεις με τις δικές σου πλέον δυνάμεις το μέλλον και την εξέλιξή σου. Με τις νέες ικανότητες που θα αποκτήσεις μέσω των σπουδών σου εύχομαι να επιστρέψεις στην ιδιαίτερη πατρίδα σου και να την βοηθήσεις να ξεπεράσει τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει λόγω της παρούσας οικονομικής κρίσης. Μεταξύ των άλλων εσύ είσαι η προσωποποίηση της ελπίδας και της βασικής μας προσδοκίας για ένα φωτεινότερο μέλλον για την περιοχή μας.