Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία για την έλλειψη καθηγητών στα σχολεία της Κάσου

Προς : Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υπόψη Υπουργού) 
 Βουλευτές Δωδεκανήσου (κ. Υψηλάντη , Κόνσολάς , Γάκης , Κρεμαστινός , Ιατρίδου ) Περιφέρεια Ν. Αιγαίου 
 Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου
 ΜΜΕ 
 Δήμος Κάσου 
 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ  Λ.Τ. ΚΑΣΟΥ

 Είμαστε ένα μικρό σχολείο του Ν.Α. Αιγαίου, στο ακριτικό νησί της Κάσου. Επί σειρά ετών, παλεύουμε με τα προβλήματα μας, την κακή κτιριακή υποδομή, την ελλιπή οικονομική στήριξη και την στελέχωση με εκπαιδευτικούς, η οποία κάθε χρόνο γίνεται καθυστερημένα και ποτέ δεν καλύπτει όλες τις προβλεπόμενες θέσεις.
Φέτος, το πρόβλημα της στελέχωσης ξεπέρασε κάθε όρια. Βρισκόμαστε στο τέλος Οκτωβρίου, και από τους τέσσερις φιλόλογους που έπρεπε να διδάσκουν στο σχολείο μας, έχει προσληφθεί μόνο μία αναπληρώτρια - καθηγήτρια, μετά από δική της επιλογή…
 Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι μαθητές της 3ης τάξης, που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, να μην διδάσκονται Λατινικά, Νεοελληνική Γλώσσα, ΑΟΘ και ΑΟΔΕ, αλλά και οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων να μην διδάσκονται τα περισσότερα φιλολογικά μαθήματα. Συγκεντρωτικά, από τα σχολεία του νησιού φέτος, δεν έχουν διοριστεί τρεις φιλόλογοι, ένας οικονομολόγος και ένας καθηγητής αγγλικών, με άμεση συνέπεια στο Δημοτικό σχολείο να μην διδάσκονται Αγγλικά.
 Με δεδομένη την φετινή «πολιτική» διορισμών μονίμων και αναπληρωτών καθηγητών, προδικάζεται μια απαράδεκτη εξέλιξη και για την επόμενη χρονιά, με παντελή έλλειψη φιλολόγων και μαθηματικών δεν θα υπάρχει ούτε φιλόλογος ούτε μαθηματικός στο γυμνάσιο. Στα παραπάνω αναφερόμενα, εάν αναλογιστεί κανείς την κακή κατάσταση των οικονομικών του γυμνασίου μας, σε συνδυασμό με την επιεικώς μέτρια κτιριακή υποδομή, τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, για τη στοιχειώδη καθημερινή λειτουργία του σχολείου, ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές μας για την επίλυσή τους. Σε καμία όμως περίπτωση, τόσο οι καθηγητές, όσο και οι γονείς των μαθητών δεν θα σταματήσουμε να αγωνιούμε και να αγωνιζόμαστε για τη μόρφωση των παιδιών μας. 

Το γεγονός ότι η Ελληνική Πολιτεία έμπρακτα «γυρνάει την πλάτη» στην μόρφωση των παιδιών των ακριτών, επιλέγοντας να δίνει χρήματα στους ¨δανειστές¨, δεν μας πτοεί, αλλά αντίθετα μας συσπειρώνει να διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας, για ίσες ευκαιρίες μόρφωσης για τα παιδιά μας, σε ασφαλή κτίρια, με το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.

 Η Δ/τρια του Γυμνασίου – Λυκείου Κάσου
 Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου 
 Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λ.Τ Κάσου
 Ο Πρόεδρος του 15 μελούς Μαθητών Γυμνασίου και Λ.Τ Κάσου