Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Τα απούλητα αρνιά της Κάσου, τινάζουν την τιμή του οβελία στα ύψη και στην...Κρήτη!

Οι κτηνοτρόφοι της Κάσου απειλούνται με καταστροφή, καθώς η αδυναμια στην εξομάλυνση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, απειλεί τους ιδιους και την...τιμή στον οβελία.
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όλα όσα συνέβησαν με το πλοίο « Βιτσέντζος Κορνάρος» αλλά και η γενικότερη δύσκολη κατάσταση στα νησιά, έφεραν στην επιφάνεια ένα ακόμα πρόβλημα, σύμφωνα με το agronews.gr.

Πρόκειται για τη διάθεση των αμνοεριφίων, που ανέρχονται σε περίπου 2.000 και τα οποία είναι αδύνατο να διατεθούν στην αγορά για τις μέρες του Πάσχα, κάτι που θα οδηγήσει σε καταστροφή τους κτηνοτρόφους.

Μάλιστα για το λόγο αυτό έστειλε έγγραφο στα αρμόδια υπουργεία ανάπτυξης και ναυτιλίας, προκειμένου να δοθεί κάποια λύση.

Πάντως όπως είπε ο έπαρχος Καρπάθου- Κάσου Γιάννης Μηνατσής, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες με το πλοίο Κορνάρος στην Κάσο, μετά από αίτημα προς την εταιρία Blue star θα πραγματοποιηθεί ένα έκτακτο δρομολόγιο με πλοίο από τη Ρόδο.

Όμως το πλοίο θα προσεγγίσει μόνο το λιμάνι στα Πηγάδια Καρπάθου και όχι το Διαφάνι και την Κάσο λόγω ιδιαιτερότητας των δύο λιμανιών τα οποία δεν μπορούν να το δεχτούν.

Οπως έχει γράψει το CretePlus.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), τα αμνοερίφια θα γίνουν ανάρπαστα, με τις τιμές του παραγωγού να αναμένεται να πάρουν την ανιούσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση αναμένεται να κινηθούν λίγο πάνω από τα περυσινά επίπεδα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως με την κορύφωση της ζήτησης δεν θα υπαρξει και περαιτερω αύξηση.

Αιτία για αυτή την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί φέτος, είναι περα από τα παραπανω, η κακοκαιρία η οποία και στην Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ήταν παρατεταμένη, με τη βαρυχειμωνιά να πλήττει τα ορεινά.

Παράλληλα ζημιά προκάλεσε και ο καταρροϊκος πυρετός που "χτυπησε" διάφορες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα τα αμνοερίφια που είναι διαθέσιμα να είναι πολύ λιγότερα.

Πηγή: Crete plus