Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

2η Πανελλήνια Διημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Την Παρασκευή 11 και 12 Απριλίου πραγματοποιείται στη Ρόδο η 2η Πανελλήνια Διημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο «Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση – Το σχολείο της διαθεματικότητας και της ευρυζωνικότητας», η οποία οργανώνεται από το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της Διεύθυνσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.Κα.Π.). Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Τμήμα ΣΤ-Μελετών της Διεύθυνσης Σ.Ε.Π.Ε.Δ. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και το Γραφείο Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης του ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Στόχος της διημερίδας είναι να συζητηθούν θέματα που ενδιαφέρουν τους καθηγητές Πληροφορικής και αφορούν τόσο τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής στη Β΄θμια Εκπαίδευση όσο και τις υποδομές και την υποστήριξη των σχολικών εργαστηρίων Πληροφορικής.

Την Παρασκευή 11 Απριλίου, πρώτη μέρα διεξαγωγής της διημερίδας, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν με εισηγήσεις τους Καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, της Π.Ε.Κα.Π., ο πάρεδρος Πληροφορικής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής.

Το Σάββατο 12 Απριλίου θα αναπτυχθούν από τους εισηγητές θέματα που καλύπτουν τους παρακάτω θεματικούς άξονες:

  • Αναλυτικά Προγράμματα και Πληροφορική. Τα νέα σχολικά βιβλία.
  • Η διαθεματικότητα στη διδασκαλία της Πληροφορικής
  • Ζητήματα Διδακτικής της Πληροφορικής.
  • Σύγχρονα περιβάλλοντα προγραμματισμού και τεχνικές διδασκαλίας.
  • Σχεδιασμός, ανάπτυξη, αξιοποίηση, αξιολόγηση εκπαιδευτικών εφαρμογών Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας.
  • Επιμόρφωση και υποστήριξη εκπαιδευτικών πληροφορικής.
  • Υπηρεσίες υποστήριξης σχολικών μονάδων - Το σχολικό εργαστήριο πληροφορικής.
  • Ευρυζωνικότητα και Σχολικό Δίκτυο.
  • Εκπαιδευτική πολιτική για τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στη Β΄θμια Εκπ/ση.

Παράλληλα με τις εργασίες της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των υπευθύνων των Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών των Διευθύνσεων Β΄θμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας και μια συνάντηση όλων των Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής της χώρας, με σκοπό τον συντονισμό του έργου τους.

Οι εργασίες της διημερίδας, τις οποίες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να τις παρακολουθήσουν περισσότεροι από 400 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Capsis και μπορούν να τις παρακολουθήσουν πανεπιστημιακοί, ερευνητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης, φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενος. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 2:30μμ. στην αίθουσα «Λίνδος» του ξενοδοχείου Capsis.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεσθε το δικτυακό τόπο http://dide.dod.sch.gr/plinet/imerida08.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής

Δρ. Καράκιζα Τσαμπίκα MSc Κωσταλίας Κώστας
Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Υπ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.
Νομού Δωδεκανήσου Δ/νσης Β’θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου