Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Επίσκεψη Επάρχου στις Βρυξέλλες

Τις Βρυξέλλες επισκέφθηκε ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Δήμου Κασίων αποτελούμενο από τον Δήμαρχο Κασίων Δημήτρη Ερωτόκριτο και των τ. Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου Γιάννη Σακελλαράκη.

Κατά την παραμονή τους είχαν συναντήσεις με διάφορες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνοδευόμενοι από τον Θεοδόση Μαστρομηνά Καρπάθιο στην καταγωγή που υπηρετούσε μέχρι πρότινος στην αρμόδια υπηρεσία πολιτισμού.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν την Υπηρεσία Περιβάλλοντος και ενημερωθήκαν από την κ. Ι. Μωραίτου, την υπηρεσία θαλασσίων συγκοινωνιών και ασφάλειας από τον κ. Δ. Θεολογίτη, το τμήμα Πολιτισμού και Νεολαίας από τους κ.κ. Κατερίνα Ξεθάλη και Τάσο Τσιρακίδη αντίστοιχα, από τον καθηγητή περιβάλλοντος Δ. Ξανθούλλη για τη συμμετοχή της Καρπάθου και της Κάσου σε επιδοτούμενο πρόγραμμα περιβάλλοντος κατά 50%. (οικισμοί μικρότεροι των 150 -200 κατοίκων). Ενημέρωση για το Ε.Σ.Π.Α. έγινε από την κα C. Frayme.

Τέλος κατατέθηκε καταγγελία στον κ. P. Faross υπεύθυνο για τις αεροπορικές συγκοινωνίες και για την αδικαιολόγητη δρομολόγηση (πρωινό ωράριο) των αεροπλάνων με ανταπόκριση από Αθήνα μέσω Ρόδου για τα νησιά της Επαρχίας.

Οι συναντήσεις υπήρξαν εποικοδομητικές και θα κατατεθούν προτάσεις μέσω του Επαρχιακού Συμβουλίου στους τομείς του Πολιτισμού, της Νεολαίας και του Περιβάλλοντος που έχουν άμεση σχέση με τις υπηρεσίες της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.