Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Μουσικοχορευτική και θεατρική εκδήλωση της Επαρχιακής Επιτροπής Πολιτισμού στις Πυλές.

Στις Πυλές Καρπάθου, και στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμ Θεοτόκου Πυλών, πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική και θεατρική εκδήλωση στα πλαίσια των προγραμματισμένων από την Επιτροπή Πολιτισμού του Επαρχείου Καρπάθου Κάσου εκδηλώσεις για το καλοκαίρι του 2008.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, εκ μέρους της Ι Μητροπόλεως ο Αρχιμ. Ναθαναήλ Διακοπαναγιώτης, ο Αρχιμ Καλλίνικος Μαυρολέων, ο τ. Έπαρχος Γιάννης Καρίκης, ο πρόεδρος του ΔΔ Πυλών, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Κασίων , Μαίρη Μαλανδρή, Δημοτικοί Σύμβουλοι Καρπάθου, και πλήθος κόσμου.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι Ν Κοιμ. Θεοτόκου Πυλών, ήταν αφιερωμένη στην Ιστορική Κάσο.
Παρουσιάστηκαν από τα νέα παιδιά του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Κασίων, Κασιώτικοι χοροί και τραγούδια από τους οργανοπαίχτες Δημήτρη Σ. Περσελή, Νεκτάριο Σταματάκη , Ντίνο Μηνά Κώστα και Ελένη Κωνσταντίνου, καθώς επίσης με μεγάλη επιτυχία οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Κάσου, παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «ο πατημός της Κάσου» που έπαιξαν και κατά την φετινή επέτειο του ολοκαυτώματος.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε δείπνο σε όλους τους παρευρισκόμενους Κασιώτες, και στους συντελεστές της εκδήλωσης προσφορά της εκκλησιαστικής επιτροπής. .