Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ - ΚΑΣΟΥ

Στην τελευταία του συνεδρίαση το Επαρχιακό Συμβούλιο Καρπάθου – Κάσου πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
- Για τη γνωμοδότηση χορήγησης άδειας εκμετάλλευσης λατομείου αδρανών υλικών από την εταιρεία ΤΕ.ΛΑ.ΚΑ Α.Ε αποφάνθηκε θετικά.
- Για το πρόγραμμα Life “Λιβάδια Ποσειδωνίας” το οποίο θα συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία των παραλιών της Επαρχίας και ιδιαιτέρως αυτών που ανήκουν στο δίκτυο NATURA αποφασίστηκε να προταθεί αρμοδίως η υλοποίησή του σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου και τα Επαρχεία Κω και Καλύμνου. Υπεύθυνος για τη σύνταξη της σχετικής πρότασης και μελέτης ορίστηκε ο Σταύρος Χαλκιάς, μηχανολόγος – μηχανικός του Επαρχείου.
- Για τη συντήρηση του αύλειου χώρου του Κέντρου Υγείας Καρπάθου λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τις ανασκαφές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου αποφασίστηκε να ανευρεθούν άμεσα πόροι για τις εργασίες αποκατάστασης.
- Για την τουριστική ανάπτυξη της Επαρχίας Καρπάθου – Κάσου αποφασίστηκε να συγκληθεί με πρωτοβουλία του Επαρχείου σύσκεψη με όλους τους επαγγελματικούς φορείς της Καρπάθου σε συνεργασία και με την ακτοπλοϊκή εταιρία G.A Ferries ώστε να προσφερθούν ελκυστικά πακέτα τουριστικών προσφορών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.