Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Λήξη απεργίας στα πλοία της GΑ FΕRRΙΕS

Με δύο δρομολόγια, που κάλυψαν και τα νησιά που είχαν να δουν πλοίο πολλές μέρες, όπως η Ανάφη, η Κάσος, η Σίκινος και η Φολέγανδρος έλυσε τα προβλήματα, τουλάχιστον προς το παρόν, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μετά τη λήξη της απεργίας στα πλοία της GA Ferries από τα σωματεία Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και «Στέφενσον», σωματείο κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής. Οι συνδικαλιστές, και χτες που φόρτωναν για να αναχωρήσουν τα ΡΟΜΙΛΝΤΑ και ΜΙΛΕΝΑ, είχαν κατέβει στο λιμάνι και υποχρέωσαν την εταιρεία να ναυτολογήσει μέλη που έλειπαν από το πλήρωμα, δηλαδή μαγείρους και εκπαιδευόμενους ναύτες (τζόβενα).

Μήνυμα
Το ΡΟΜΙΛΝΤΑ απέπλευσε στις 5 το απόγευμα για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Μήλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ιο, Θήρα και Ανάφη και το ΜΙΛΕΝΑγια Θήρα, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη και Ρόδο . Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσον» τόνισαν πως θα σταματούν, με απεργιακή κινητοποίηση, όσα πλοία παραβιάζουν τη ΣΣΕ, δεν καταβάλλουν τα δεδουλευμένα και παραβιάζουν την οργανική σύνθεση.

Οι συνδικαλιστές των δύο σωματείων θεωρούν πως είναι στρατηγικής σημασίας θέμα να ναυτολογούνται σε όλα τα πλοία ναυτικοί γενικών υπηρεσιών, τους οποίους, όπως εξηγούν οι ίδιοι, οι εφοπλιστές προσπαθούν να εκδιώξουν από τα πλοία.

Στο μεταξύ, χτες το μεσημέρι, μέλη της επιτροπής αγώνα εργαζόμενων ναυτιλιακών υπαλλήλων μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ Πειραιά και συνδικαλιστές από ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσον» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της GA Ferries, απαιτώντας να πληρωθούν οι υπάλληλοι, 20 με 30 σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, μισθό Δεκεμβρίου, ορισμένοι και δώρο Χριστουγέννων, αλλά και τον τρέχοντα μισθό του Ιανουαρίου. Εκπρόσωπος της εταιρείας υποσχέθηκε πως τη Δευτέρα θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα.

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ/ εφ."ΕΘΝΟΣ"